2024-01-19 80 瀏覽
朋友介紹係堅尼地城有間好好食嘅cafe叫Classy le carre。最近有機會可以過去嗰頭試吓,見到餐廳外面環境已經好吸引🌾先嚟一個牛角包窩夫配有牛油果,明太子,蝦肉。擺盤已經好靚,絕對要打卡影相📸️!明太子口感好豐富,粒粒係口內爆發既感覺令人不能停止繼續食,牛油果又滑溜可口,更帶出蝦肉嘅鮮甜,好味到停唔到手,大力推薦👍🏻今日食咗一個牛角包窩夫配秘製慢煮手撕豬🍖,再加上布雷斯特煙肉醬🥓同太陽蛋🍳,真係美味得嚟又飽肚。首先,牛角包窩夫嘅外皮焗得金黃酥脆🌟,入口即溶,一啖咬落去夾埋秘製慢煮手撕豬,啖啖肉🥩,肉質鬆化,香氣四溢。手撕豬嘅咸香配合窩夫嘅香甜,真係絕配!轉下口味,試吓濃郁嘅布雷斯特煙肉醬,香熏味道真係撲鼻,同豬肉同窩夫一齊食,簡直係口感同味覺嘅雙重享受👅。至於太陽蛋,煎得啱啱好,蛋白tender得來蛋黃流心💛,一刀切開蛋黃慢慢流出,同埋其他配料混合,點綴出唔同層次嘅口感,令人食指大動。最後,唔少得嗰啲新鮮生菜🥬、番茄🍅、白蘿蔔同紫甘藍,清新爽口,提供咗夠晒維他命同纖維,平衡咗成個餐點嘅油脂,食落去身體都感到開心🥳。整體黎講,呢個創意早餐嘅美味,令人記憶猶新,絕對係想再嚟多幾次嘅

今日食咗一個牛角包窩夫配秘製慢煮手撕豬🍖,再加上布雷斯特煙肉醬🥓同太陽蛋🍳,真係美味得嚟又飽肚。首先,牛角包窩夫嘅外皮焗得金黃酥脆🌟,入口即溶,一啖咬落去夾埋秘製慢煮手撕豬,啖啖肉🥩,肉質鬆化,香氣四溢。手撕豬嘅咸香配合窩夫嘅香甜,真係絕配!轉下口味,試吓濃郁嘅布雷斯特煙肉醬,香熏味道真係撲鼻,同豬肉同窩夫一齊食,簡直係口感同味覺嘅雙重享受👅。至於太陽蛋,煎得啱啱好,蛋白tender得來蛋黃流心💛,一刀切開蛋黃慢慢流出,同埋其他配料混合,點綴出唔同層次嘅口感,令人食指大動。最後,唔少得嗰啲新鮮生菜🥬、番茄🍅、白蘿蔔同紫甘藍,清新爽口,提供咗夠晒維他命同纖維,平衡咗成個餐點嘅油脂,食落去身體都感到開心🥳。整體黎講,呢個創意早餐嘅美味,令人記憶猶新,絕對係想再嚟多幾次嘅好去處👍!
繼續有蜜糖芥末香草醬單骨雞翼,甜中帶芥末嘅辣味,非常刺激味蕾。再加上雞翼係單骨非常之易食用,而家講起又流口水了😂!
絕對不能錯過嘅傳統法式可麗餅,佢係限量供應,好開心我食到最後一份😋!材料有鮮雜莓同雪糕,可麗餅好軟熟,配上糖霜再加星星甜甜嘅集會同埋凍嘅雪糕,口感交融非常好味,越食越開心😍!