📍灣仔𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒❝最愛既西班牙菜餐廳開左姊妹店🇪🇸‼️獨家乳鴿鵝肝paella🥘多款tapas!🐙❞🎄聖誕節同男友黎食晚飯😍BarBar原來係我愛店 @picapica.hk 係灣仔新開既姊妹分店‼️✨環境有feel 我地坐bar枱望住係open kitchen入面既廚師整野食😆食物質素都唔錯! 但整體黎講我都係中意Pica Pica多d😌❤️🥘𝐏𝐢𝐠𝐞𝐨𝐧 𝐑𝐢𝐜𝐞 (+ 𝐅𝐨𝐢𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐬) $145 (+$75) (4/5)Paella上面有乳鴿髀同乳鴿肉 我加左錢要一舊鵝肝😍撈飯食好正! 不過略嫌飯偏淡味👀🐮𝐂𝐡𝐚𝐫𝐫𝐞𝐝 𝐃𝐞𝐛𝐨𝐧𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐑𝐢𝐛 $288 (4.5/5)呢個牛排好腍身! 外皮燒到微脆有炭香🤤仲配上3款醬 分別係帶中東香料味既辣醬🌶️青醬🌿同南瓜蓉醬🎃(好香甜好濃郁南瓜味! 就咁lam晒個醬😋)🦑𝐌𝐚𝐝𝐫𝐢𝐝 𝐒𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐁𝐨𝐜𝐚𝐝𝐚𝐢𝐥𝐥𝐨 𝐁𝐫𝐢𝐨𝐜𝐡𝐞 $55/pc (3.5/5)兩塊brioche軟包夾住炸魷魚同有墨汁香既沙律醬😚個包普通左d🙈個整體味道唔錯!🐙𝐆𝐚𝐥𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐨𝐧 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 “𝐚𝐥 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐮” $138
📍灣仔𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒
❝最愛既西班牙菜餐廳開左姊妹店🇪🇸‼️
獨家乳鴿鵝肝paella🥘多款tapas!🐙❞

Pigeon  Rice  with  Foie  Gras

Charred  Deboned  Beef  Rib

Madrid  Squid  Bocadaillo Brioche

Galician  Octopus  on  Potato  “al  caliu”

🐙𝐆𝐚𝐥𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐨𝐧 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 “𝐚𝐥 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐮” $138 (3.5/5)
八爪魚好腍身 但爭咁d燒既香口🫢下面係薯蓉🥔配辣油好惹味😚

Spanish  “Torrija”
🍞𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 “𝐓𝐨𝐫𝐫𝐢𝐣𝐚” $78 (3.5/5)
即係西班牙style既french toast! 份量幾細🙈得2粒dice形既toast👀比較普通 唔算係印象深刻既toast🤥配既朱古力味雪糕唔錯既!😗

🍷𝐑𝐞𝐝 𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚 $72/glass
食西班牙點可以唔飲既sangria🤤好多水果!

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍BÀRBAR
灣仔船街9號地舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_灣仔

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式