2019-12-18 91 瀏覽
我最愛嘅ramen cubism立体派🥰喺尖沙咀開左新分店呀,以後食拉麵🍜唔洗過海喇.佢地最近有個新嘅拉麵叫黃金味噌拉麵,係日本拉麵冠軍🏆嚟架,咁勁抽當然要試下啦,佢上菜仲要喺個鐵箱入面攞出嚟架,好有日本🇯🇵feel呀.呢個拉麵同平時食開嘅有啲唔同,平時一般都係有豚肉叉燒🐖,筍,糖心蛋🥚呢啲配料,不過呢個就用咗肉碎,椰菜同腐皮福袋,肉碎口感鬆化,褔袋入面就有啲辣嘅粉絲碎,我都係第一次喺拉麵入邊見到呢啲配料🤩,呢碗拉麵無論湯底同埋配料都比較濃味,有少少辣🌶,都幾香口.呢外一碗當然係要叫我嘅每次必點 - 特級白湯啦🐓,佢哋嘅雞白湯真係冇得輸👍🏻,香濃嘅雞湯,配埋粗身彈牙嘅拉麵,已經成為咗我嘅favourite喇❤️