2020-06-15 6579 瀏覽
前幾日訂枱,又臨近父親節,都幾難訂到枱最後好彩搵到呢間餐廳有半自助餐食訂座時講明本身訂枱都俾8折,預約電話好易打通見食評都唔差,又近地鐵站(APM嘅內街方向出,向牛頭角方向,再行多一個街口就到)門口睇,感覺好正,簡單舒服嘅感覺等左一陣,先有職員帶位坐低就望menu諗好主菜食乜落order小朋友4歲要收錢,有個kids menu諗住飲啖水出去拎嘢食....啲水好水喉水味好彩出邊嘢飲任拎,都係拎杯蘋果汁飲穩陣(仲有橙汁,奶茶咖啡)外邊可以自己夾嘅有少量嘅沙律,面包,芝士,中西湯,壽司,少量熱盤(有菜有牛尾等等)款式唔太多,亦唔算吸引,味道都係正常食住等。。。開始有嘢嚟喇無限添食嘅刺身,說真,刺身這個色水來講。。。我唔太想食家人話吞拿魚唔得,無味反而三文魚好味,仲有帶子都正常好味啖啖肉隔左一陣。。。。海鮮拼盤同中湯送來中湯係花旗蔘鬚煲瘦肉,味道還可以,一人一盅無得添呢個海鮮拼盤一來到,家人同我都嘩一聲,好正喎先食生蠔,雖然細隻,但有少少海水味,鮮甜又唔會食到有生蠔殼跟住再食小龍蝦,味道有啲失色,唔算太特別再食蟹腳同蝦,好鮮甜,不用加檸檬汁都好味,蟹肉好易一開就食得,可惜無得添。。。。職員好勤
訂座時講明本身訂枱都俾8折,預約電話好易打通

門口睇,感覺好正,簡單舒服嘅感覺
等左一陣,先有職員帶位

坐低就望menu諗好主菜食乜落order
小朋友4歲要收錢,有個kids menu

諗住飲啖水出去拎嘢食....啲水好水喉水味

食住等。。。開始有
嘢嚟喇

無限添食嘅刺身,說真,刺身這個色水來講。。。我唔太想食
家人話吞拿魚唔得,無味
反而三文魚好味,仲有帶子都正常好味啖啖肉

隔左一陣。。。。海鮮拼盤同中湯送來
中湯係花旗蔘鬚煲瘦肉,味道還可以,一人一盅無得添

呢個海鮮拼盤一來到,家人同我都嘩一聲,好正喎

先食生蠔,雖然細隻,但有少少海水味,鮮甜又唔會食到有生蠔殼

跟住再食小龍蝦,味道有啲失色,唔算太特別
再食蟹腳同蝦,好鮮甜,不用加檸檬汁都好味,蟹肉好易一開就食得,可惜無得添。。。。職員好勤力走來換碟
青口和螺我無食,太飽又怕胃痛

食左一陣,職員會幫手轉細碟,都幾細心

跟住主菜到場,家人叫了豬扒,切好晒一片片上,好細心

到我點嘅帶子和大蝦,煎得好香,又係啖啖肉

小朋友餐嘅香煎鱸魚來左,魚要趁熱食,都煎得幾香脆又係啖啖肉,小朋友食得晒全碟,証明好味(當然我都有偷食少少,知道真係幾好味)

家人加錢叫左和牛,落單是要5成熟
但食落口變了7成

肉汁唔太似和牛feel
要加錢就唔抵食,反而聞到隔離枱羊架好似幾香,有陣羊酥味

最後食甜品,都有幾款揀,我食左焦糖燉蛋,木槺布甸,家人食其他,大家都覺得好味,細細件,可以食多幾件

不過無職員serve,全部自己拎

整體來講海鮮盤最吸引,其他出去夾嘅唔特別,主菜一半ok一半就。。。。
8折後,大人圍起$421左右(唔計家人加錢轉和牛果款主菜)
我覺得有啲唔抵食,因為質素一般

應該無下次,除非遇到更加抵嘅優惠
2020-06-14