2023-03-12 113 瀏覽
天氣涼涼地,好想嚟個暖笠笠嘅邊爐驅下寒🥶,今次去咗位於東薈城嘅鍋處食邊爐放題啦🍲~ 店外內都採用日系木質嘅簡約風再配上光猛嘅招牌,同市面其他日式放題鋪頭唔同。雖然鍋處鋪內面積不大,但每枱座位之間都分得幾開👍🏻,寬敞嘅空間令人坐得好舒服😌,而鍋處係一人一鍋嘅食法,依種食法可以食到自己鐘意嘅湯底之餘又唔驚得失朋友,係相當偉大嘅發明呀XD-澳洲安格斯牛肉放題🐂 (晚市) - HKD 265/一位鍋處提供六款唔同嘅牛以及七種湯底俾客人選擇,我地叫咗中間價嘅澳洲安格斯牛肉🐂啦,雖然係中間價但係牛肉質素相當唔錯😋,我地叫嘅每盤牛肉嘅油脂都分佈平均,唔會有某幾盤過肥或瘦,口感彈牙,咬口又不失牛肉味,中等價位嘅牛肉都可以有依種質素,令我地喜出望外🤩-鋪頭中間嘅自助區都有唔少食物選擇,常見嘅蔬菜🥬及丸類🍢都有,蔬菜都幾新鮮,水份充足之餘又無乜爛菜,雖然款式唔算太多但勝在質素搭救😉。而自助區一旁就有個玻璃雪櫃,內有甜點🍮,甜品嘅選擇比較少,有芝士蛋糕及和菓子等小品甜點,味道唔差,但泡菜嘅味道比較失色,食落泡菜味好淡😖,不過雪糕櫃內有MOVENPICK🍦俾食客揀,依樣大大加分呀!-至於飲品區嘅選擇就唔算多,
澳洲安格斯牛肉放題🐂 (晚市) - HKD 265/一位
澳洲安格斯牛肉放題

至於飲品區嘅選擇就唔算多,除咗常見嘅汽水🥤及茶🍵之外就無其他選擇😢,玫瑰紅茶更係拎完就無再補貨了,有少少可惜... 不過飲品區嘅吸管係獨立包裝,衛生程度甚高🤪,而側邊有個熱茶區,係俾唔想飲凍野嘅朋友一個好選擇呀, 不失為店舖嘅一個細心位😙
總結嚟講今餐真係相當滿足呀,對於鐘意食牛嘅朋友,係東薈城SHOPPING🛍完後去依度打個邊爐都不失為一個好嘅選擇,而午市個價錢會仲平少少添,最後只想補充一句,牛肉好食呀!!!
2023-03-12
澳洲安格斯牛肉放題