2022-02-09 117 瀏覽
呢排天氣又凍返,好想打邊爐!知道大鴻輝頂樓開左一間新嘅火鍋私房菜,主打高質嘅食材同一般放題質素唔同,就黎試下!地方好闊落,有好多間vip房,成間餐廳都有落地大玻璃,好開揚!望到成個荃灣的景色,我哋揀左一個窗邊位坐!👉🏻椰子半隻雞火鍋湯底好足料,呢度係即開椰子,將成個椰子嘅水倒落個鍋,而且亦都唔係急凍雞,係靚嘅冰鮮雞,好有雞味!份量都好足!呢個湯亦都好清甜,除左椰子雞仲有好多粟米,雞腳,椰子肉同其他配料!👉🏻本地手切肥牛298食過手切嘅返唔到轉頭,油花好靚,冇肥肉,入口即溶,好重牛味,推介!👉🏻手打四寶丸$82擺盤超級打卡,而且內涵亦十足!每一粒都好彈牙,特別鍾意牛丸入面好似有啲芝士咁,好好味!👉🏻炸蝦油炸鬼 $78油炸鬼包咗蝦膠,只需浸一陣個湯底就食得,味道出奇地夾!真係好滿足嘅一餐!

👉🏻椰子半隻雞火鍋

👉🏻本地手切肥牛298

👉🏻手打四寶丸$82

👉🏻炸蝦油炸鬼 $78
油炸鬼包咗蝦膠,只需浸一陣個湯底就食得,味道出奇地夾!

真係好滿足嘅一餐!