去完果欄買水果, 之後諗住tea time食啲嘢. 走返出嚟彌敦道, 諗緊究竟去Le Chateau 2/F嗰間café 定係泰cool... 由於樓上間café 其他客人發出的聲浪太嘈吵, 走返落嚟試下泰cool. 點知就中伏喇😰😰 入到去男侍應安排我坐喺廚房對出位置, 但係完全冇冷氣, 我好有禮貌咁樣問佢仲有冇第二個位置可以坐, 男侍應一句撻過嚟, 喺呢度㗎喇, 淨低嗰啲係卡位黎 (大概有3個吉嘅卡位啦) 天氣熱又燥底, 真係不得了😂一坐低, 叫咗餸之後, 咁啱後面有人埋單, 我就即刻問可唔可以轉枱喇... 另一個女侍應就口噏噏講話, 落咗單又轉枱好麻煩bla bla bla... 跟住叫果碟雞肉菠蘿炒飯送到嚟, 仲要崩咗個角, 好似畀人食咗啖咁😂😂😂 相我就冇影, 不過我覺得呢間餐廳嘅服務態度絕對低於水平. 當有社會運動同埋疫情呢類黑天鵝事件出現, 其實係一個非常之好嘅契機, 去畀大家篩選究竟邊一啲企業或者生意應該留低... 我自己都係做生意嘅, 做生意並唔係門口貼個黃色貼紙, 就確保你生意興隆. 如果係咁諗, 你就非常之錯. 結論 : 想食個tea嘅去其他茶記就ok, 唔需要黎

結論 : 想食個tea嘅去其他茶記就ok, 唔需要黎呢間泰cool. 呢一間服務咁差仲要收服務費, 大家真係想洗錢嘅話, 其實彌敦道仲有好多選擇.