下午茶來了泰cool 在Nathan road 一樓, 可望舒服望到街景。 。疫情期間, 我用了自帶滴露先行清楚餐枱和椅子, 。抺後,紙巾沒留一點灰黃的污漬。 衛生非常好!。下午茶好抵。。 豬頸肉撈檬好夠味。 唔駛額外加調味料。生菜包用料十足。 估唔到下午茶都有得食。。仲有泰式熱奶茶送。。份量, 味道, 選擇用心之作的下午茶!。希望舖頭可以撐落去!
下午茶來了泰cool
在Nathan road 一樓,
可望舒服望到街景。

疫情期間, 我用了自帶滴露先行清楚餐枱和椅子,

抺後,紙巾沒留一點灰黃的污漬。 衛生非常好!

下午茶好抵。

豬頸肉撈檬好夠味。 唔駛額外加調味料

生菜包用料十足。 估唔到下午茶都有得食。

仲有泰式熱奶茶送。

份量, 味道, 選擇用心之作的下午茶!

希望舖頭可以撐落去!
生菜包
生菜包
  • 豬頸肉撈檬
已經開到第三間分店喇!不過新店客人唔多,疫情過後再嚟堂食~ 而家大家就多多支持住外賣先啦!嗰日嗌多左餸,食到超級飽😆我食泰菜必點嘅 🍞蒜蓉包 😆份量都幾多,新鮮熱辣辣,硬身夠香脆👍🏻🥬香葉爆炒肉碎 伴生菜包超多香料夠哂惹味!不過對我黎講有點辣,食得辣嘅朋友話正、惹味!😋🦐鮮蝦炒金邊粉味道good👍🏻 有鑊氣~ 係金邊粉包到有啲痴埋左。味道酸酸甜甜,有好多配料,除左面頭見到隻大蝦之外,仲有都幾多隻蝦喺金邊粉入面!都幾大份架!🐔黃咖哩雞(唔記得左影😅) 鹹左dd, 不過用蒜蓉包點嚟食都acceptable嘅😋

嗰日嗌多左餸,食到超級飽😆

我食泰菜必點嘅 🍞蒜蓉包 😆
份量都幾多,新鮮熱辣辣,硬身夠香脆👍🏻

🥬香葉爆炒肉碎 伴生菜包

🦐鮮蝦炒金邊粉

2020-06-28
  • 鮮蝦炒金邊粉
2020-07-23 227 瀏覽
遇著疫情,新開泰cool分店係油麻地都幾無奈。位置算係唔差,如果旅遊係ok。夜晚外賣自折有折,希望頂得住啦。夜晚黎講真係正喎,幾乎都有齊我想食嘅泰式嘢。環境都唔太差,街景有梳化,如果係度食,應該幾好。有下午茶時段咖喱鯖魚,58元,幾好,唔會好辣,魚都煎得唔錯,入到小小,又唔會破壞個魚味,飯仲好多。豬頸肉撈檬,58元,太耐無食豬頸肉,又係我最愛嘅撈檬,好味,豬頸肉即整係脆邊,檬唔算少,都幾多,食得好full。追加左一份魚餅,18元,都幾足料,又香口仲有咖啡奶茶送,奶茶係我想飲到嘅泰式,又唔會好甜。食物即叫即整,掂呀。

夜晚黎講真係正喎,幾乎都有齊我想食嘅泰式嘢。

環境都唔太差,街景有梳化,如果係度食,應該幾好。

有下午茶時段

追加左一份魚餅,18元,都幾足料,又香口

仲有咖啡奶茶送,奶茶係我想飲到嘅泰式,又唔會好甜。

食物即叫即整,掂呀。
2020-07-21 83 瀏覽
店主網上分享,晚市冇人嚟,因此特意來支持,但只能幫襯午市。地點容易搵,亦都位於地鐵站附近,指示牌亦足夠,上到嚟樓面態度親切,遞上餐牌,選擇亦都比我想像的多,價錢抵!跟住上菜速度非常快,份量亦屬於大份,希望附近的朋友多多支持!
店主網上分享,晚市冇人嚟,因此特意來支持,但只能幫襯午市。
2020-07-14 424 瀏覽
油麻地終於多一間黃店選擇啦位置便利,彌敦道近地鐵站。環境舒適,地方又大。午巿11:30開始,食物選擇大眾化。天氣太熱,唔想食粉麵飯,揀左開胃沙律餐。炸蝦餅配無骨鳯爪沙律$46無骨鳯爪沙律酸酸辦辣,開胃又刺激。鳯爪也清理得很乾淨,食得安心。炸蝦餅炸到金黃色,不覺油膩,口感結實彈牙,醮上泰式酸甜醬,非常惹味。$10有兩件生菜包(跟餐價)生菜鮮嫩,肉碎和配料即叫即炒,上卓時還冒著煙。食落short short聲,充滿肉汁,好吃。餐飲:奶茶與茶記奶茶味道不同,沒有了苦澀味。我還是喜歡喝港式奶茶多一點。有蝦餅,生菜包,無骨鳯爪沙律....噗咁多樣野,都係$56,非常抵食。佢話好X鐘意香港,咁我都好鐘意泰cool啊。齊上齊落,大家加油!
油麻地終於多一間黃店選擇啦

位置便利,彌敦道近地鐵站。
環境舒適,地方又大。

午巿11:30開始,食物選擇大眾化。

天氣太熱,唔想食粉麵飯,揀左開胃沙律餐。
炸蝦餅配無骨鳯爪沙律$46

$10有兩件生菜包(跟餐價)

餐飲:奶茶

2020-07-14