2020-10-03
呢日要出黎深水埗買野,平時黎都係食開某車仔麵、某豬潤麵店;行經番茄師兄見到唔算太多人排隊,就試下啦入去之前店員已經會出黎派餐牌比你揀定野食,一有位就可以即刻落單店內都貼左好多唔同黃店嘅相喺度,大家有興趣都可以留意下先黎嘅係飲品,信陽毛尖蜂蜜冷泡茶:失望,無茶味,好淡口,同飲水無分別,明顯浸唔夠時間;桂圓紅棗桑寄生茶,欣賞佢唔係太甜,可惜味道都係啖,餐飲價都要加$16,覺得呢個質素只值加$6👎🏻犇犇有禮,加滑蛋同雞髀菇滑蛋應該係即整嘅,所以夠熱牛好食,可惜就凍嘅,敗筆👎🏻湯底無想像中咁濃,食過某d都係以茄湯做賣點嘅餐廳湯更濃,只可以話佢個湯底正常;飲到牛骨味嘅,但唔係話真係咁出厚切豬扒配番茄通粉豬扒炸過龍,勁硬,頂唔順,食左幾啖放棄😓麻香滷水雞翼滷水配麻香係幾好食嘅,雞翼都好入味可惜係凍凍地嘅最正常係呢碟炸野炸野一定夠熱😂唔熱都幾大鑊同埋都炸得外皮幾香脆嘅總結:名大於實,試過就夠,無回頭餐牌寫明用餐時間45分鐘要交枱,明白嘅我地自問都算食得快,睇返張單同我地走嘅時間,我地只係食左20分鐘左右;我其實飲品未飲完,同埋留左張紙巾抹咀,我手腳慢但知道💛店,出面仲有人等緊,都唔想阻住人地快d翻枱
店內都貼左好多唔同黃店嘅相喺度,大家有興趣都可以留意下
先黎嘅係飲品,
信陽毛尖蜂蜜冷泡茶:
失望,無茶味,好淡口,同飲水無分別,明顯浸唔夠時間;
犇犇有禮,加滑蛋同雞髀菇
滑蛋應該係即整嘅,所以夠熱
牛好食,可惜就凍嘅,敗筆👎🏻
湯底無想像中咁濃,食過某d都係以茄湯做賣點嘅餐廳湯更濃,
只可以話佢個湯底正常;
飲到牛骨味嘅,但唔係話真係咁出
厚切豬扒配番茄通粉
豬扒炸過龍,勁硬,頂唔順,食左幾啖放棄😓
麻香滷水雞翼
滷水配麻香係幾好食嘅,雞翼都好入味
可惜係凍凍地嘅
最正常係呢碟炸野
炸野一定夠熱😂唔熱都幾大鑊
同埋都炸得外皮幾香脆嘅
總結:
名大於實,試過就夠,無回頭
餐牌寫明用餐時間45分鐘要交枱,明白嘅
我其實飲品未飲完,同埋留左張紙巾抹咀,我手腳慢但知道💛店,出面仲有人等緊,都唔想阻住人地快d翻枱;諗住好心叫老公埋單先,我整埋時間就應該岩岩好
點知我老公呢頭行去比錢,果頭就秒速收野
仲要收走埋我張未用過嘅新紙巾,真係快到叫到叫唔切停;
我地又唔係坐到過哂時45分鐘都唔交枱,宜家晒多1-2分鐘時間抹埋個咀戴返個口罩係咪都唔得先😷