2020-10-10
本來諗住雙十第一餐食呢間做早餐, 但係去到仲未開門。。。。 唔緊要,轉頭返嚟食.我地之後再返嚟已經見到有人等開門, 佢鋪頭細細, 好彩仲早,我地入到去食~嚟到就緊係食pancake啦, 由於呢餐已經係第二餐, 我地兩個人,各自揀咗pancake就算, 唔叫佢個all day pancake.... 如果唔係,我驚我飽到嘔. 我地揀咗濃濃黑芝麻同日本宇治抹茶嘅招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟配北海道牛奶雪糕加水果。 等咗陣, 個pancake好快嚟到, 個姐姐仔好有禮貌咁介紹點食, 佢話好似切蛋糕咁切開個pancake, 中間有麻糬, 再點黃色嘅燒海鹽忌廉同雪糕嚟食~ 我地切開, 中間d麻糬就呼喚我, 叫我食佢 放心, 我會放晒你地落肚.首先試個黑芝麻, 佢真係濃濃嘅芝麻味, 好正~ 再配埋個燒海鹽忌廉, 少少鹹,冇咁腬,味道洽到好處,真係要試~ 佢個宇治抹茶都好濃, 超足料, 好似食咗成啖抹茶落口咁, 勁呢間真係冇介紹錯, 佢出面仲要有d壁畫, 都畫得幾靚~ 我地坐最入, 窗外嘅陽光照入嚟, 份外溫暖窩心,響朝早食個悠閒嘅brunch, 心情都開心d, 可以有個愉快嘅周末
coffee
濃濃黑芝麻味招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟配北海道牛奶雪糕加水果