黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2021-10-15 4323 瀏覽
前排喺天后食過呢間餐廳嘅分店 估唔到呢日行過尖沙咀竟然又俾見番佢😍呢間新嘅黑木亭都係一樣食居酒屋野食為主 但裝修同環境就更大更靚🙈店員都好有禮貌一坐低就問我哋想食咩可以介紹下🙈•刺身三味🐟•-呢三款刺身(三文魚,油甘魚,劍魚腩)都相當新鮮 而且解凍得啱啱好👍🏻三款刺身我最鍾意就係油甘魚 因為肥瘦均勻 食落仲有幾彈牙👍🏻•磯煮鮑魚🐚•-師傅將鮑魚切片 再用醬汁磯煮 令到成個鮑魚都好入味 好鮮甜!令人忍唔住好想繼續食🙈🙈•鮮蝦青蘋果沙律🥗•-沙律加咗青蘋果成個感覺好清新!而且仲有啲鮮蝦肉做陪襯 為個沙律添加左唔少鮮味🥰主食出場啦😍•鵝肝青瓜帶子海膽卷🍣•-呢個組合簡直係無敵!🤤先撇除每種食材都好矜貴 加上師傅配搭好細心用左青瓜中和番鵝肝嘅油膩感 再配埋帶子同海膽咁鮮甜嘅組合 簡直就好食到過份🤩•黑豚荔枝卷🐽+牛肋串🐮•-居酒屋又點可以唔叫個串燒阿🙈呢兩款串燒火候都控制得幾好 表面幾乾身金黃色 而入面就好juice!!尤其是黑豚荔枝卷 入面用左荔枝平衡番個口感👍🏻•吉列海鮮炸串🍤•-呢度有幾種唔同嘅炸物 分別係炸蝦炸號同炸魚等等表皮嘅炸粉薄薄一層啱啱好 一咬落去勁脆口 但入面就好鮮味🤤.呢到

店員都好有禮貌一坐低就問我哋想食咩可以介紹下🙈

刺身三味🐟•

•磯煮鮑魚🐚•
令人忍唔住好想繼續食🙈🙈

•鮮蝦青蘋果沙律🥗•
沙律加咗青蘋果成個感覺好清新!
而且仲有啲鮮蝦肉做陪襯 為個沙律添加左唔少鮮味🥰

尤其是黑豚荔枝卷 入面用左荔枝平衡番個口感👍🏻

•吉列海鮮炸串🍤•
呢度有幾種唔同嘅炸物 分別係炸蝦炸號同炸魚等等
表皮嘅炸粉薄薄一層啱啱好 一咬落去勁脆口 但入面就好鮮味🤤
呢到嘅食物質素好高 而且坐得舒服 係個約埋三五知己一齊嚟食下野吹吓水嘅好地方🙈