2018-10-13 271 瀏覽
又係到咗Friday放工的時候,我哋睇過套戲八點先開場,所以就先去食晚餐。見到平時排晒長龍的莆田未有人排隊,所以我哋就入去試吓, 5:45pm就坐低了。一坐低,侍應就開咗一隻茶俾我哋飲,唔係一般酒樓飲到的茶,好清涼解渴。是次做緊蟶子主題推介,平時食開海鮮都只係原隻蒸或者豆豉辣椒炒。見佢今次有冰鎮蟶子,當然要試吓啦。好濃郁嘅酒味,很好味的前菜。如果鍾意酒味更濃郁,可以食咗下面浸住酒嗰啲先,先至再夾面頭嗰啲。但是如果不太喜歡酒味的,最好就食咗面頭嗰啲。第二樣健康之選,食到一半先記得影相,都唔錯。值得一提是未點餸之前的小食,是養生的木耳,對於返工人士來講,食吓呢啲的確唔錯。最後,如果同男士食飯,可能佢哋唔覺得飽,都可以叫個飯。但係如果是兩個女士食的話,其實食埋個菜已經好夠飽。