2022-10-16 15 瀏覽
呢間日本菜係尖沙咀,門口有個好大嘅吧枱,驟眼睇以為係酒吧,但係原來裏邊內有乾坤!行到入去係好有格調嘅日本菜裝潢,以金色紅色黑色為主題顏色,而且成間舖頭都充滿着藝術風格嘅圖案,仲有日本當代藝術家奈良美智嘅畫作喺入邊。今日我哋坐卡位,位置十分闊落,坐得好舒服!焰極上六點刺身盛盒🐟每樣食材都好新鮮,吞拿魚十分肥美入口即溶,油香滿溢!帶子鮮甜爽滑,可以食得出係好新鮮嘅!如重頭戲海膽就更加唔使講,海膽味好濃郁,冇奇怪嘅味道。九條蔥和牛薄燒牛肉🥩和牛好新鮮,牛味好重,識落好嫩滑,油油嘅香氣充滿着成個口腔,配搭買底下嘅聰同香脆嘅蒜片,將成個食物升華到另一個層次!法國鵝肝赤海老茶碗蒸🍵呢個真係不得了!蒸蛋好滑好亂,上面嘅嗰隻蝦好彈牙!最值得一題嘅係嗰塊鵝肝,一打開個茶碗蒸,鵝肝濃郁嘅香氣已經撲鼻而來,當將鵝肝混合埋蛋一齊食嘅時候,香滑多汁嘅蛋配上鵝肝油嘅香氣,令到原本清淡嘅茶碗蒸,變得別具特色!焰極上握壽司盛盒🍣手握壽司好考驗師傅嘅功夫,呢個壽司盛盒嘅壽司飯軟硬適中,赤醋亦都好香濃,微微酸味更可以吊出每一款海鮮既鮮甜!而上面各款式嘅壽司就一如既往嘅兩個字:新鮮!呢間日本菜無論係裝潢定食物方面都十分令我

焰極上六點刺身盛盒🐟

九條蔥和牛薄燒牛肉🥩

法國鵝肝赤海老茶碗蒸🍵

焰極上握壽司盛盒🍣

呢間日本菜無論係裝潢定食物方面都十分令我滿意!而更加值得睇嘅係呢度嘅服務態度十分之好,每一位店員都細心又有禮貌!抵讚!