2019-12-11 76 瀏覽
今天約了舊同事食晏,她帶我到利源西街,原來巷房仔裏有驚喜,素來我都鍾意食日本壽司,這間店主打美式壽司卷。特式的店,第一,用的並非只有傳統壽司配料,夾雜着西方的牛油果、蘆筍、沙律醬、櫻花蝦、辣汁等等。第二,一客四件卷物,每件有平時食的雙倍體積,正如一般美國食物大大件。第三可以自行選擇配料 DIY,唔想煩惱亦都有已經配搭好的。我鍾意自己玩,可以揀晒我自己鍾意的款式,今天我揀咗,日式燒雞肉、配蘆筍、玉子、櫻花蝦、腐皮、牛油果,以特式醬汁調味,我非常滿意,因為香脆對比口感,而味道豐富平衡,雖然冇刺身成份,一樣好吃。Lobster Roll $98 龍蝦卷是今日特色 ,雖然貴左少少,不過龍蝦就是這個價錢,除了龍蝦之外有三文魚餡,細件些,一份有八件,女士的嘴巴不用開太大,剛好保儀態。 Spice me up 裏面有鰻魚。加$15 轉甜品,布甸還可以。

Spice me up 裏面有鰻魚。

加$15 轉甜品,布甸還可以。