2013-01-23
難得10點去到又一城,打算坐低食個豐富早餐。Cafe Habitu對我黎講一d都唔陌生,不過通常都11點半先開門,好少見到咁早開,於是好開心咁入左去。講起依間餐廳,因為有兩種,一種係有侍應招呼,一種係自助購買食品,所以話招呼野食好唔好,真係好講地區,而又一城依間真係第一次去。環境方面,雖然鋪位細細,坐位安排都算闊落。朝早客人唔多,侍應好自然咁安排客人隔開坐,唔洗聽到隔離台講野。我一個人入去,侍應叫我隨便坐。時間太早,只有早餐Menu,最後決定選左$88的Full Breakfast,飲品叫左Coffee Misto.咖啡先上,夠熱,Misto味道本身就比較淡,杯面既泡沫,飲到最後都仲有。最後上個早餐,本人玩緊手機,個侍應服務唔錯,幫我搬開杯咖啡,輕輕咁放低個早餐。早餐內容有:厚多士:同配牛油、果醬,幾好,自由選擇,兩種一齊食都得豬肉腸:兩條,好食,不過有少少膩小蕃茄:唔係生既,好甜,好新鮮茄汁豆:無咩特別炒蛋:好嫩,又無覺得生炒雜菌:有本人鐘意食既冬菇
早餐內容有:
厚多士:同配牛油、果醬,幾好,自由選擇,兩種一齊食都得
豬肉腸:兩條,好食,不過有少少膩
小蕃茄:唔係生既,好甜,好新鮮
茄汁豆:無咩特別
炒蛋:好嫩,又無覺得生
炒雜菌:有本人鐘意食既冬菇
題外話/補充資料:
食到好滿足既早餐, 唔錯唔錯,值得推薦。
鐘意侍應間唔中留意下客人有無需要, 態度一讚, 而且坐幾耐都無問題,同朋友飲野傾計一流。
Cafe Habitu 暫時依間最滿意。