2018-08-12 409 瀏覽
同朋友喺旺角食完晚飯,諗住行下街消化下~但行行下又見到朗豪坊開咗間乳酪雪糕店,為食嘅我哋就消化唔成又吸收喇餐牌有杯裝乳酪、窩夫筒同芭菲,我哋都揀咗杯裝乳酪:(上)大杯裝 $46,包一款配料,另加了兩款配料每款$8;(下)細杯裝 $39,包一款配料。當日嘅乳酪有4款口味:原味、綠茶、朱古力,仲有一款聽唔清楚,個職員講得好快。不過唔緊要,乳酪幾時都係原味最好味!呢間嘅原味乳酪都冇令我哋失望,好夠酸,食到最後一口都仲覺得好食配料方面,朋友揀咗藍莓、爆珠同黑糖啫哩。我偷食咗幾口,藍莓同爆珠唔洗講啦,都係平時咁嘅味;而黑糖啫哩就有啲似啫哩版嘅珍珠,都ok,冇伏lol我嗰杯嘅配料係獨沽一味兼獨當一面嘅糯米糍,口感煙煙韌韌,下次再食我都會再點返佢

餐牌有杯裝乳酪、窩夫筒同芭菲,我哋都揀咗杯裝乳酪:

2018-08-10