2015-12-11 1318 瀏覽
今日友人約咗我出去食飯, 佢介紹咗我黎呢間新開酒吧試下佢地d野食. 其實本身唔係咁鍾意飲酒, 不過朋友話呢間酒吧除咗飲酒之外D野食都唔錯, 而且環境幾relax 就約好去呢間喇!朋友叫咗杯cocktail, 我就叫咗杯mocktail, 個名叫"LOL Mango" 佢係用熱情果, 芒果同埋青檸調配的半沙冰飲品, 望落個樣好靚呀! 而飲落就甜甜地但好fresh! 好啱我飲!頭盤方面我地叫咗藍青口配香蒜白汁. 青口好新鮮好甜, 而個汁做得好香, 每隻青口都入晒味, 我地食到停唔到口呀!頭盤方面我自己就叫咗個香煎挪威三文魚, 三文魚切得厚身, 外層煎到香脆, 裏面肉質都好夠滑, 一D都唔會鞋烚烚. 我平時食野除咗食味道之外, 都好鍾意一D賣相靚的食物, 好似呢一款咁個伴碟都做得好唔錯, 睇得出廚師好有心機. 我地兩個都覺得今餐好好呀!

藍青口配香蒜白汁
香煎挪威三文魚