話說前幾日約咗朋友嚟朗豪坊,想食去韓國嘢,所以揀咗呢間Nene Chicken,我哋兩個人食唔係好多嘢,所以揀咗韓國辣醬炸雞同芝士部隊鍋辣拉麵。拉麵真係幾好食,值得一試!湯底濃郁,有少少辣辣地,再加埋芝士嘅香味,真係好開胃!拉麵裡面仲有紫菜粉絲卷同一啲年糕魚糕等等,算係一碗豐富多味嘅麵食。不過,坦白講,個韓國辣醬炸雞就一般般啦。雞肉炸得夠脆,但係我覺得佢啲肉唔夠滑嫩,有啲乾身。醬汁味道香辣,不過唔太特別,同其他韓國炸雞店相比,喺呢個方面有啲欠缺。如果你真係鍾意滑嫩嘅炸雞,可能要考慮其他選擇。總括而言,佢地嘅芝士部隊鍋辣拉麵係值得推薦嘅,味道幾新鮮👅食材豐富。至於韓國辣醬炸雞就有啲一般,肉質唔夠滑嫩,醬汁味道普通。如果你真係想試下,可以俾個機會,不過如果追求最滑嫩嘅炸雞,可能要考慮其他選擇啦!價錢方面,就確實有啲貴,不過勝在環境企理夠大,一班朋友傾吓偈都唔錯。

2024-04-20