2018-08-15 243 瀏覽
同朋友在旺角食完晚飯,當然想食一食甜品 來填補女士的第四個胃,之後上openrice搵推介,見到呢間係米芝蓮甜品食府,再望一望價錢又唔算太貴喎,所以就過咗嚟諗住試下。時間係晚上八點半,人唔算多所以唔需要等位,門面幾靚內在裝修都好新淨侍應好熱情招待,當然佢都係推介我哋食呢度嘅特別重點~芒果拿破崙,而我就叫咗~燒菠蘿雪芭,因為想醒醒胃,唔想食雪糕怕太甜,所以我哋冇打卡 (呢度喺fb打卡會有雪糕球送)芒果拿破崙~多超甜芒果不用多說,佢嘅餅皮鬆脆又香,食得出非常新鮮,好食過x度酒店出名嘅芒果拿破崙。燒菠蘿雪芭~塊大菠蘿係新解菠蘿,面層再加焦糖,外脆內軟又超甜超juicy,加埋菠蘿雪芭,double菠蘿口味,好新穎嘅感覺米芝蓮甜品~價錢唔算貴就算食完,侍應都唔趕人走,又有禮貌,真心講而家好多餐廳為生意未必做到,所以抵你地攞到米芝蓮

時間係晚上八點半,人唔算多所以唔需要等位,門面幾靚

內在裝修都好新淨

芒果拿破崙