2019-03-03 116 瀏覽
夜晚十點左右同幾位朋友一齊去食甜品,點菜同上餐速度OK快,但我哋坐低到食完前後都唔夠15分鐘,侍應已經係咁收走我哋啲碟同係咁抹枱,抹完一次仲唔夠仲要過嚟再大大力咁喺我哋面前抹,冇錯係大大力咁呀明明枱面都已經冇邋遢野。到最後我都唔想阻住其他客人入嚟咁我就建議走啦,點知個員工喺後要做一個yesss 嘅手勢(好似佢成功趕走我哋好開心咁)。我知道你想做多啲生意,但係我到最後真係計過時20分鐘都冇,咁你不如貼個牌出嚟話唔准啲客人傾計同限時離場啦。如此難受嘅經歷就算食物幾OK我哋都唔會再去(何況係好普通同overpriced 到爆)我建議呢間鋪頭可以改做淨係做外賣唔使做堂食,咁咪可以慳返啲人手抹枱囉,你話係咪?
2019-03-02