2015-08-11 324 瀏覽
同男朋友食完飯,直接殺去附近的GUM "JENG!" X 御前上茶食甜品自從第一次到訪之後, 一直對佢地GE焙茶雪糕念念不忘~而男朋友聽得我講多都好想試下~所以難得今日早食完飯,即刻過去食!過到去已經有D人等緊位LU, 拎完飛店員話等2張枱,咁又唔係好耐炸喎!等左3個字到,有位LU~!雙色 (綠茶+焙茶)聖代係店門口見到雙色聖代,仲要係旺角店限定!滿足我2種都心思思想食GE情況~上面係綠茶+焙茶雪糕, 焙茶雪糕依舊冇失望,好香茶味, 味道甘甘地, 好好食! 岩曬我同男友呢D鍾意苦苦地的人!反而綠茶雪糕有少少失色啦~綠茶味唔夠重~只係食到奶味~白玉一向係我GE最愛, 超愛個種好有咬口GE感覺..紅豆甜甜地,有淡淡GE豆香味谷米黏上左糖漿, 都好食,但覺得好似唔夾個聖代咁~綠茶凍味道係淡味的,放在整個杯的最底,中和了之前的苦味~為整個甜品畫上句號。焙茶刨冰男友讚不絕口~係咁話我冇介紹錯~上面的焙茶雪糕唔洗多講, 底下的焙茶冰底好重茶香味!仲點溶都唔會變淡味~好驚喜!仲有我地發現呢度GE雪糕係冇咁快溶~咁樣個雪糕就唔會好快溶左係D冰入面.個場面就唔會太核突,好貼心!今次GE甜品我地都好滿意,
自從第一次到訪之後, 一直對佢地GE焙茶雪糕念念不忘~
等左3個字到,有位LU~!
雙色 (綠茶+焙茶)聖代
係店門口見到雙色聖代,仲要係旺角店限定!
滿足我2種都心思思想食GE情況~
上面係綠茶+焙茶雪糕, 焙茶雪糕依舊冇失望,
反而綠茶雪糕有少少失色啦~綠茶味唔夠重~只係食到奶味~
白玉一向係我GE最愛, 超愛個種好有咬口GE感覺..
紅豆甜甜地,有淡淡GE豆香味
谷米黏上左糖漿, 都好食,但覺得好似唔夾個聖代咁~
綠茶凍味道係淡味的,放在整個杯的最底,中和了之前的苦味~
為整個甜品畫上句號。
焙茶刨冰
仲點溶都唔會變淡味~好驚喜!
仲有我地發現呢度GE雪糕係冇咁快溶~
今次GE甜品我地都好滿意,,下次會再黎試其他甜品~
2015-08-03