2023-02-26 109 瀏覽
是日去開買嘢,隨便向花園街搵間食店,好好彩walk in都有位😍Lucky🙏 咁啱坐左樓上梳化位,幾有feel而且仲夠靜,幾啱傾下計。🔥蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 ($98) 中間有流心😋而且質地鬆軟夠滑,唔會因為佢太厚而硬身,做得好好!日式蟹膏 三文魚籽 帶子 明太子手捲粉 ($158)個汁幾好味,明顯feel到明太子同三文魚籽用料好足,係個蟹膏咸咗少少,蟹鉗唔夠鮮同d蟹肉難撩d,不過整體俾個汁救返算ok嘅。🔥慢煮澳洲牛面頰 沙嗲煎腸粉 ($158)牛面頰夠淋,加埋個汁變真沙嗲牛🤣 個腸粉煎到香香地,撈汁一流。🔥花雕麻辣意粉 配本地鮮蜆 ($128)意粉熟度啱啱好,個汁夠麻小辣,雖然花雕入咗汁度唔多覺,但已經令Yummy想清碟‼️ 最開心嘅係佢蜆好大隻,份量又多。🔥海鹽焦糖玉桂蘋果牛角包窩夫 ($72)呢個玉桂出手比較重,一上檯勁香☺️☺️窩夫溫度又夠熱,大愛❤️❤️咸又唔咸蛋黃吉士 甜又唔甜比利是窩夫 ($98)呢個係個微秒嘅組合,咸同甜撞埋一齊,不過Yummy重口味,私心覺得集中咸蛋黃味少d甜味都ok🤣🔥髒髒牛角包窩夫 ($72)永遠髒髒系列嘅野食都唔會令人失望,滿滿嘅咖啡同朱古力味😋 ☕️焦

🔥蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 ($98)

日式蟹膏 三文魚籽 帶子 明太子手捲粉 ($158)

🔥慢煮澳洲牛面頰 沙嗲煎腸粉 ($158)

🔥花雕麻辣意粉 配本地鮮蜆 ($128)

🔥海鹽焦糖玉桂蘋果牛角包窩夫 ($72)

咸又唔咸蛋黃吉士 甜又唔甜比利是窩夫 ($98)

🔥髒髒牛角包窩夫 ($72)
永遠髒髒系列嘅野食都唔會令人失望,滿滿嘅咖啡同朱古力味😋

☕️焦糖燉蛋咖啡($44)
個topping脆脆地,好好飲又夠滑。

🍓士多啤梨奶昔 ($56)
正常士多啤梨奶昔,入面仲有果肉!

🍊蜜柑奶昔 ($56)
幾有趣嘅組合,用蜜柑果汁整,感覺都balance,但飲到差唔多最尾得返d濃濃奶泡難飲d,如果可以輕鬆用飲管飲哂就好🤣😂孤獨的美食家
日式蟹膏 三文魚籽 帶子明太子手捲粉   +     花雕麻辣意粉 配本地鮮蜆
慢煮澳洲牛面頰 沙嗲煎腸粉
蟹肉明太子流心西班牙蛋餅