餐廳: 麵賜園
資訊:

主打港式特式麵食及提供本地烘焙高海拔咖啡☕️店裡掛上霓虹燈💈令整個環境充滿格調😎唯一可惜的是手機食先時很難拍得好看🤣看見菜單上食物名玩味十足🤭落單時亦可按照自己的喜好選擇粉麵軟硬度及其他配料😋好鬼補雞湯麵🐔🍜點選了硬度扁拉麵,配料有花膠,魚肚,新鮮雞件🐔及冬菇片🍄等用料好滋補,湯底比較清淡但可以飲到雞湯夠入味,而雞肉有少許鞋口好適合我口味😳一點兒也不覺得肥膩😂賣一碗蝕一碗湯麵🍄🍜點選了硬度扁拉麵,湯底用日本昆布及豆腐熬製,濃郁鮮甜。配料以菇菌🍄為主,有日本舞茸,雞脾菇片,蟲草花及蘆荀等,雞脾菇好厚身,口感彈牙,相信能夠滿足到素食人士口味😋牛油果蝦多士🍤🥑🍞多士炸得鬆脆可口,中間有大大隻蝦🍤及配搭牛油果醬🥑能中和油膩感,牛油果醬🥑既健康又能減低罪惡感,值得一試🤤👍 蟲草花浸娃娃菜🥬娃娃菜浸著高湯更加入味鮮甜,再配上有益蟲草花,份量足夠,健康之選💚搖呀搖烘焙(熱)☕採用本地烘焙高海拔咖啡豆,表面有層好厚奶泡,撒上砂糖及少許岩鹽燒成焦糖,咖啡口感香滑,而且味道咸咸甜甜的蠻特別😳黑豬小姐(熱)🍫其實是熱朱古力,用黑朱古力🍫沖出來不會太甜,亦可以攪勻杯邊朱古力醬令味道更加濃郁😋 湯麵選用真材實料靚
主打港式特式麵食及提供本地烘焙高海拔咖啡☕️

蟲草花浸娃娃菜

搖呀搖烘焙(熱)☕

黑豬小姐(熱)🍫
黑豬小姐(熱)

湯麵選用真材實料靚湯底,另外採用高質素手工咖啡☕️是一間發揮了中西合璧又有創意的餐廳,而且價錢又合理🤑
2022-07-26
牛油果蝦多士