2018-12-15 1941 瀏覽
#fridayla_mk⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀海膽有人中意食日本種,中意佢夠鮮甜同Creamy😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀不過都有人喜歡加拿大種貪佢啖啖肉,夠痛快😎⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀最近鳴門就出咗一個超抵海膽丼份量超豐盛,而且勁新鮮!大家真系唔好錯過!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣相比九龍灣店,旺角店整體環境喺比較熱鬧同些少擠逼,因為開喺旺角鬧市中,所以都情有可原,但勝在夠方便😳😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣(推介👍🏻)最正既系迷你海膽飯只賣$38,份量超多,大概有10塊加拿大海膽,勁滿足!不過留意,只限旺角店星期一及二晚市供應,每人限定一碗及需要惠顧其他食物方可使用此優惠。以及此優惠不適用於12月24、25、31,亦不設外賣。⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣燒日本鱈魚乾💲48 (推介👍🏻)💭每次食都覺得好有趣💭好薄而且脆🤤🤤💭沾上沙律醬都幾開胃⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣松葉蟹肉蟹籽沙律💲58 (推介👍🏻)💭沙律份量好多,而且清新💭松葉蟹肉都唔
#fridayla_mk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
海膽有人中意食日本種,
中意佢夠鮮甜同Creamy😳
不過都有人喜歡加拿大種
貪佢啖啖肉,夠痛快😎
最近鳴門就出咗一個超抵海膽丼
份量超豐盛,而且勁新鮮!
大家真系唔好錯過!
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣燒日本鱈魚乾💲48 (推介👍🏻)
💭每次食都覺得好有趣
💭好薄而且脆🤤🤤
💭沾上沙律醬都幾開胃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2⃣松葉蟹肉蟹籽沙律💲58 (推介👍🏻)
💭沙律份量好多,而且清新
💭松葉蟹肉都唔少,抵食😝
3⃣牛油果加州卷💲58
💭不過不失,餡料都幾豐富
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4⃣海膽玉子燒💲50 (推介👍🏻)
💭熱辣辣,口感Creamy😳
💭皆因有好多沙律醬同些少海膽系面
💭完全唔覺得乾身,好鮮😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
5⃣燒阿古豚豬手💲50 (推介👍🏻)
💭D豬手煮到淋嗮🤤🤤
💭然後再輕輕燒下,入口即溶
💭個醬汁好夾,好惹味😍
6⃣赤海蝦&劍魚&三文魚刺身💲48/78/58
💭劍魚腩新鮮肥美😳
💭赤海蝦一般,無之前甘鮮😢少腥
💭好在三文魚補翻數😝
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#fridayla_japanese
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #hkrestaurant #dessert #sushi #uni #雲丹 #雲丹丼 #うに #ウニ #海膽 #海膽丼 #日本 #香港海膽 #香港美食