2023-07-23 298 瀏覽
喺旺角行完波鞋街再搵嘢食,因為大家都想食日本嘢🇯🇵就搵到呢度。餐廳細細但好乾淨企理,入面仲掛晒日式燈籠🏮同扇🪭,真係有D似去咗喺日本嘅小店咁。🐟蒲燒鰻魚飯🍚即叫即燒,鰻魚燒得好有油香,好嫩好惹味,好欣賞佢配埋炸鰻魚骨,好香口超好食,下次再嚟要叫一兜慢慢嘆🤤再有芝麻紫菜拌飯,成個飯好豐富,成碗飯好快食晒。🐮蒲燒鰻魚拼牛舌飯🍚牛舌好juicy入味,再加埋炭燒令佢更香口惹味🤤除咗鰻魚,估唔到牛舌都好好食,見老公好快食晒,似乎得3塊唔夠呀。🥣麵豉湯好多料,有魚肉、蕃茄、海帶,豆腐,超豐富,好鮮甜好好飲。🍇巨峰提子乳酸梳打🍸好香巨峰提子味,乳酸飲品唔太甜,好消暑👍🏼🍍菠蘿乳酸梳打🍸淡淡嘅菠蘿味一樣咁好飲,不過我都係鍾意巨峰提子多D😜佢嘅前菜有醃蘿蔔,呢個我都好欣賞,唔會好酸,好食好開胃👍🏼重點係全日都不設加一,我哋2個人食到捧住個肚,埋單都只係200零蚊,真係好抵。

🐟蒲燒鰻魚飯🍚

🐮蒲燒鰻魚拼牛舌飯🍚

🥣麵豉湯
好多料,有魚肉、蕃茄、海帶,豆腐,超豐富,好鮮甜好好飲。

🍇巨峰提子乳酸梳打🍸
好香巨峰提子味,乳酸飲品唔太甜,好消暑👍🏼

🍍菠蘿乳酸梳打🍸
淡淡嘅菠蘿味一樣咁好飲,不過我都係鍾意巨峰提子多D😜

佢嘅前菜有醃蘿蔔,呢個我都好欣賞,唔會好酸,好食好開胃👍🏼