2017-03-05 882 瀏覽
韓牛韓式燒烤grad左之後,就好耐無見班同學仔,因為我地成班仔既關係,我地好大食,所以就搵左間放題既餐廳,一齊聚下,傾下計,食下野。上網搵搵下,就搵到呢間叫韓牛韓式燒烤既餐廳,有好多唔同種類既野食,有中日韓野食,好多唔同既選擇,所以就黎試下啦。餐廳既環境唔錯呀,好大空間,唔會座得迫。張台好大,唔洗擔心d食物唔夠位放。台中間有個鍋,我地可以自己烤肉,好好玩。而且周圍都有好多韓式既裝飾,好有韓國氣氛呀,仲有個電視開住kpop,一路聽kpop,一路食,好有feel。前菜都有好多唔同嘅選擇,例如,最具韓國特色嘅泡菜、菠菜、 泰式鳳爪、青瓜、韓式魚仔、牙菜等等。壽司方面有好多選擇,例如有:三文魚壽司、八爪魚壽司、蝦壽司、鰻魚壽司及各種飯卷。壽司吧隔離有一個沙律吧、有名種唔同嘅沙律選擇,例如:羅馬生菜、紅豆、雜果、粟米粒、菠蘿、蕃茄仔、青瓜等等。仲有唔同嘅醬料,例如:千島海鮮醬、蛋黃沙律醬同埋香甜嘅芝麻醬同埋和風醬等等。冷盤好有正呀: 有各種唔同嘅食物,例如:有青口,凍蝦,凍蟹,田螺,三文魚等等。十分豐富。仲有唔同嘅糖水飲添,仲有豆腐花添。飲品方面,餐廳提供新鮮嘅水蜜桃汁同埋豆漿。如果想試下韓國嘅
韓牛韓式燒烤

仲有唔同嘅糖水飲添,仲有豆腐花添。
飲品方面,餐廳提供新鮮嘅水蜜桃汁同埋豆漿。
如果想試下韓國嘅特色飲料,可以選購買馬哥利酒,50元一支。
雪櫃都有唔同既,飲品,有可樂、茶、椰汁等等
除咗飲品之外,仲提供兩種湯,有蓮藕湯同埋人參雞湯,好足料,好補身。
除咗韓燒同埋冷盤,仲有唔同既熟食既,例如:有薯條、炸蝦、煎餅、泡菜餅和韓式炒年糕等等、還有瀨尿蝦。
至於主角韓燒燒肉,餐廳提供左好多種唔同嘅肉類,例如有:羊肉、牛肉、肥牛、雞肉、雞翼、鴨腎、五花腩、豬梅花肉、魚柳。

仲有多春魚、魷魚、芝士腸、鮮蝦、墨魚仔、金菇肥牛卷 及各種蔬菜。例如:南瓜、冬菇、茄子、洋蔥。
最正宗嘅食韓燒燒肉方法就係用生菜包住燒肉、豆瓣醬同埋蒜頭一齊食。好野,味味道層次十分豐富。
最後食完野,可以食下甜品,有雪糕。雪櫃放咗好多唔同嘅甜品,例如:有啫喱、布丁、西米糕、桂花糕 同埋嗰種生果。例如西瓜、香橙。
餐廳設有朱古力機,食客可以選擇唔同嘅生果或者棉花糖點朱古力食,好好玩。
餐廳中有一部棉花糖機,你可以自己自製棉花糖,十分有童真,好好玩呀。