香港疫情嚴重但係,大家千祈唔可以鬆懈,外出成飯, 都一定要注意衛生 。今次嚟嘅呢間吞pot 就做到十足啦。 一入門口, 服務員會禮貌地為你量度體溫以及提供酒精搓手液。我哋坐低咗,店員就為我哋送上醬油九宮格,任你調教心目中想要嘅醬汁打邊爐 。經過一番商量,我哋決定要個滋補螺片花膠雞煲$298。 果然冇令我哋失望 ,奶白色嘅濃湯令人垂涎欲滴 ,一大煲嘅雞件食極都仲有,個湯飲得出係冇味精,呢樣嘢非常之難得。配料方便我哋就叫咗自家製鮮蝦雲吞$75, 一客有八粒 ,細細粒嘅雲吞蝦肉爽脆 ,韭黃又好香口 。另外我哋嗌咗豬頸肉片$85, 豬頸肉嘅肉質都好爽脆。最最最喜歡嘅就係爆芝響鈴 ,放入湯幾秒後就食得。每一啖咬落去都有好濃既芝士溢出 ,我忍唔住同朋友講我可唔可以食多件,哈哈,美食當前實在難以抵擋。另外個開心樂園餐都好抵叫$72,有齊蟹柳午餐肉芝士腸雞肉腸都係72蚊啫。此之外餐廳位於23樓,我哋坐喺窗口位,能夠從高處一覽旺角嘅美景,為整個晚餐加添了分數。

另外我哋嗌咗豬頸肉片$85, 豬頸肉嘅肉質都好爽脆。