2023-12-17 132 瀏覽
@poach_hongkong 視覺上呢一間餐廳好舒服,有outdoor,有indoor 嘅位置,的確唔錯,一反香港地少餐廳細嘅原則。食物方面,擺設得幾靚,但食物質素好普通,例子如下:🍣三文魚三文治嘅包底非常似濕水蛋糕,同三文治呢個稱呼唔太配。🍱鯖魚定食,鯖魚燒得唔錯,漬瓜蔬菜部分都唔錯,不過有色日本米並唔夠飯香,飯身偏硬(有d 似隔夜飯),半熟蛋冇咩味,茶漬部分都唔算有驚喜。🍪甜品- 阿華田麻薯pancake,pancake 本身都係普通pancake, 唔熟於fluffy 款,本身有種香香嘅阿華田味,但麻薯質地就唔ok, 唔夠柔軟q 彈, 整體自然普通普通。P.s: 基於所有野都普通普通,就覺得價錢有種CP 不配嘅感覺。一個三文治要$150, 實在太貴了。說真話,打卡可以,為食物就唔好有太大要求。
食物方面,擺設得幾靚,但食物質素好普通,例子如下:

2023-12-15