2020-07-05 56 瀏覽
第一次嚟上海街618號食嘢,就揀咗最近大熱嘅蟲二☺️蟲二係3rd space 嘅分店,幾年前試過一次,pancake 賣相好吸引,但對味道印象唔太深刻,唔知新店會唔會有驚喜呢🤔~🍁 伯爵茶傳統班戟 ($85)嚟呢度冇理由唔試招牌pancake😙Pancake 口感比較厚實,伯爵茶味唔算好突出,但中間加咗煙韌嘅麻薯,都係特色之一,不過麻薯份量好少,同朋友仔3個人share,結果完全食唔到麻薯😂Pancake 配埋海鹽芝士忌廉醬同牛乳雪糕,味道都算唔錯嘅💁🏻‍♀️~🍁 榛子醬香蕉吐司($70)呢個就係好普通、味道正常嘅甜吐司,而且份量真係好少,得一塊吐司切半🙈~🍁 炭燒雞肉太陽蛋吐司配小沙律($105)鹹吐司反而有驚喜,炭燒雞肉好入味,但略嫌多雞皮。(小插曲: 沙律面有條頭髮,所以冇影到相,同咗店員講,點知店員答話咁你想我點⋯雖然都冇諗過換過碟,但起碼都拎返入廚房處理咗條頭髮先啦🙈)總結就係唔會再嚟🤭
~
🍁 伯爵茶傳統班戟 ($85)

~
🍁 榛子醬香蕉吐司($70)

~
🍁 炭燒雞肉太陽蛋吐司配小沙律($105)
總結就係唔會再嚟🤭