2023-10-28 19 瀏覽
難得今日母親大人可以放假休息出咗去旺角呢幾年先落成嘅商場平時經過超級市場 會見到老媽賣嘅麵今次可以話係 老媽拌麵專門店初體驗呢度嘅環境好樸素 食物嘅性價比又高啱晒喺度聚舊 傾下昔日未出世嘅往事-Taiwanese Braised Beef Bun and Sweet Potato Fries ($62)台式甜辣醬牛腱刈包配地瓜條 ($62)係母親大人嘅最愛 想當日台灣必食嘅牛腱有半隻手掌咁大 咬落真係好淋身加埋沙律同青瓜中和咗油膩感 好清新熱辣辣嘅地瓜條食落甜甜哋 口感一流-Taiwanese Minced Pork with Mushroom & Dry Noodles in Dandan Sauce ($52)擔擔香菇肉燥拌麵 ($52)香菇肉燥味道濃郁 肉燥嘅份量多啲會更好-Stewed Beef Ribs Dry Noodles in Tomato Sauce ($64)西紅柿慢煮牛肋條拌麵 ($64)係我最愛嘅拌麵 麵質嘅軟硬度啱啱好牛肋條好淋夠晒入味 份量多啲會更好-老媽黑糖珍珠鮮奶茶 & 仙草凍奶茶 (+20/1)黑糖珍珠好煙韌易入口 而仙草口感一流!配上香濃嘅茶味同香滑
難得今日母親大人可以放假休息
出咗去旺角呢幾年先落成嘅商場
平時經過超級市場 會見到老媽賣嘅麵
今次可以話係 老媽拌麵專門店初體驗
呢度嘅環境好樸素 食物嘅性價比又高
啱晒喺度聚舊 傾下昔日未出世嘅往事
台式甜辣醬牛腱刈包配地瓜條 ($62)
係母親大人嘅最愛 想當日台灣必食嘅
牛腱有半隻手掌咁大 咬落真係好淋身
加埋沙律同青瓜中和咗油膩感 好清新
熱辣辣嘅地瓜條食落甜甜哋 口感一流
擔擔香菇肉燥拌麵 ($52)
香菇肉燥味道濃郁 肉燥嘅份量多啲會更好
西紅柿慢煮牛肋條拌麵 ($64)
係我最愛嘅拌麵 麵質嘅軟硬度啱啱好
牛肋條好淋夠晒入味 份量多啲會更好
老媽黑糖珍珠鮮奶茶 & 仙草凍奶茶 (+20/1)
黑糖珍珠好煙韌易入口 而仙草口感一流!
配上香濃嘅茶味同香滑嘅奶味 真心大讚!
2023-10-11