2019-05-29 16 瀏覽
本人account 長期得以個followers, 何德何能會有餐廳款待我寫稿讚好?openrice 真係太睇得起我。我真金白銀畀錢食野,今次都係!入正題!新開咗間甜品屋,即刻去試吓!首先講吓環境先啦,光光猛猛,同一般甜品店一樣,都係坐得唔係幾舒服同偏逼,不過感覺尚算乾淨,過得去啦!叫咗士多啤梨乳酪同黑朱古力窩夫!首先上菜既係乳酪,一睇啲士多啤梨多到瀉咁滯,真係粒粒果,另外一點就係單睇呢杯野,係比我想像中大既!第一啖啲士多啤梨感覺略酸,於是我既即連埋底下其他料食,有燕麥片同粒粒Q 彈,甜味中和返個酸味,即刻感覺唔錯,不過最讚既都係個乳酪布甸,唔太甜,奶味好重,但食落又感覺清新,我好鐘意!另外個朱古力窩夫都好有驚喜!雖然個窩夫比較細,但算焗得算鬆化,另外最要畀讚就係個雪糕,佢居然畀兩球,其中一球仲要淋咗層朱古力脆皮上去,雖然只係少少唔同,但已經令人覺得好特別啦!呢間店鋪好食,店員的服務態度亦好,希望繼續keep 住好,因為好多甜品店一紅質素就差,一差就冇人去,所以點解近年間間都執得咁快,希望粒粒果可以靠新材實料長做長有啦!

我真金白銀畀錢食野,今次都係!

入正題!

新開咗間甜品屋,即刻去試吓!