2023-11-01 14 瀏覽
新開2個月嘅小店已經進入新假期第一名推薦,睇到咁特別嘅蔗汁主題茶飲店,點可以唔過嚟嘗個鮮😼據說系全港首間自創以甘蔗做主題嘅手搖店哦🤩🍵甘蔗青茶冇霖到呢個搭配最得我心,口感十分清新,蔗汁裡面仲帶有茶香😍行完街成身熱氣,嚟一杯甜甜嘅即刻消暑又健康😆☕️蔗杯美式漸變嘅顏色十分吸睛,冇霖到蔗汁同咖啡咁夾得嚟😆比平時嘅美式增加咗層次,唔會苦澀仲保留咗提神嘅作用😆由於咖啡係面,記得攪下再飲哦☺️🫖生椰拿鐵呢個都好抵👍🏻,飲完口裡面冇苦味,顏色嘅層次都好吸引☺️附近上班族嘅新寵😝🥛甘蔗鮮奶十分推薦呢個,應該冇另外加糖,純粹結合咗鮮奶與蔗汁嘅口感同營養,口感清淡順滑,新嘅健康美味選擇🤩就喺肥姐小食和十八座狗仔粉夾住,都算好搵🤣夜晚收工過去仲算清閒,可以同收銀靚仔傾下計,覺得蔗汁代替糖呢個霖法真係好ok!而且對於日常鍾意茶飲嘅我,用咗呢個減少咗糖漿,對於身子更加健康👍🏻早上去嘅話,可以影到店旁邊嘅牆,佈置得幾有意思嘅哦😉最近路過又去幫襯,而家杯身仲有得抽獎🤣期待我既好運🍀

🍵甘蔗青茶

☕️蔗杯美式

🫖生椰拿鐵

🥛甘蔗鮮奶

早上去嘅話,可以影到店旁邊嘅牆,佈置得幾有意思嘅哦😉

最近路過又去幫襯,而家杯身仲有得抽獎🤣期待我既好運🍀