2020-03-22 176 瀏覽
同人一齊分享的晚餐是開心的,望住呢套餐具都開心,同四周的環境幾配合,飲一淡玄米茶就開始品嚐美食啦餐前小碟係秋葵,配上醬油汁、花生碎粒,香口得嚟又fresh最期待嘅刺身嚟啦,有拖羅、立魚、劍魚、帶子,刺身都算厚身,味道新鮮,放落口係一種享受。叫咗一杯有柚子味嘅酒,酒入口不會太濃烈燒東風螺:食螺好怕會有腥味或者淡味,但呢個螺令人意外,首先佢用醬汁腌得幾入味,入口有香味,一啲都唔腥,都好易剝出來食。串燒食咗腩肉、甜蕃薯、雞腎、雞尾腩肉就一般,太瘦,有點肥肉會好啲,甜蕃薯好飽滿,甜度合適,雞腎爽口,味道唔錯,雞尾似以前食過的豬油渣,不過一啲都唔油膩燒池魚:池魚唔會腥,配上檸檬汁令到魚嘅味道幾出,魚皮是脆的呢個櫻花蝦飯團好紮實,材料好足,好多櫻花蝦乾,有啲白芝麻、紫菜碎,都幾香食完咁多嘢,最後當然係叫個甜品嚟作結啦,呢個水信圓餅係唔錯的選擇,晶瑩透亮,配上黑糖漿,口感清新!滿意這晚的餐廳,如果下次不會安排門口位俾我哋就好,因為一開門就好大風了,哈哈

餐前小碟係秋葵,配上醬油汁、花生碎粒,香口得嚟又fresh

叫咗一杯有柚子味嘅酒,酒入口不會太濃烈

串燒食咗腩肉、甜蕃薯、雞腎、雞尾

燒池魚:池魚唔會腥,配上檸檬汁令到魚嘅味道幾出,魚皮是脆的