2022-08-18 366 瀏覽
開張冇幾耐已經長期都要等位,十分受歡迎,位置亦都十分方便就係朗豪坊。台舖主打台式火鍋,台灣小食。火鍋湯底方面選擇好多,有9個口味,我地揀既係鴛鴦鍋,「清甜椰子雞鍋」,同埋「好呷麻辣鴨血藥膳鍋」。椰子雞湯好清甜,仲有椰子🥥肉添😋😋如果食得辣既朋友強烈建議揀麻辣鴨血,配上牛肉真係好入味,我唔多食到辣,岩岩入口係幾刺激,但慢慢習慣😍火鍋配料選擇都唔錯,有蔬菜亦都有瓜類,菇類。生肉類係需要手機📱落單,由職員送過來,我地點咁多次都冇試過漏單情況,呢樣覺得幾好,服務唔錯。小食選擇好多,最中意係「鹽水雞」同「香芋球」。雞肉好嫩滑一D都唔鞋,炸香芋球起初以為係地瓜球,食過之後發現完全冇令人失望,好香口,濃厚香芋味。仲有地瓜條一樣好好食😋冇諗過呢度仲有肉燥飯,味道拍得住出面既,好好食😋同埋台灣腸,外皮好鬆脆,都係值得一讚😎台灣出名既手搖飲品,茶飲都一應俱全,仲有水果酒添。甜品有芋圓同雪糕,芋圓太好食喇,仲有涼粉同芋泥係裡面😍食到最後一定要點呀😎

牛小排
好呷綜合紅豆湯