2022-11-22 3047 瀏覽
堅韓牛韓燒放題 今日喺旺角附近收工,非常肚餓,好想食大量既肉肉黎補償返自己一日既辛勞。其實冇乜點諗就決定左去左呢間堅韓牛食燒肉放題。 晚上7點上到去唔太多人,位置鬆動,職員幾有耐性,慢慢同我介紹個餐牌。套餐有3個Level,見到Level 3有日本A4和牛肉眼,仲有埋真正既韓國1+腩包肉,係就係貴少少,不過真係太耐冇去旅行,好想重溫喺韓國食韓牛既滋味,咁就揀Level 3啦。 個爐都未熱,D肉已經上枱,睇得出每一種肉既質素唔差,但因為個爐未夠熱,我就先食住D小食同刺身先。 小食有炸洋蔥圈,炸雞塊,炸雞軟骨,炸魷魚,炒牛肉粒,賣相都幾唔錯,特別想讚係呢個炸魷魚,真係外脆內軟,令我食唔停口。刺身方面,我最喜歡既三文魚同甜蝦都唔錯,都係新鮮好味既。 試完小食梗係開始燒肉環節,呢度既燒肉係自己調味,自己落岩鹽同黑椒,我先燒左豬腩片,肉眼同埋牛肋條,豬腩片燒脆左真係好香好好味,配埋泡菜再用生菜包住一齊食,非常出色。而肉眼同牛肋條牛味非常濃郁,而且肉質偏軟身,但仍然有咬口,十分好味。 最有驚喜係呢個韓國1+腩包肉,上枱放喺度已經好吸睛,呢個肉真係唔洗燒太耐,兩面燒到微微金黄色,加少少岩鹽,就咁直接
堅韓牛韓燒放題

最有驚喜係呢個韓國1+腩包肉,上枱放喺度已經好吸睛,呢個肉真係唔洗燒太耐,兩面燒到微微金黄色,加少少岩鹽,就咁直接放入口,你唔需要咬已經溶化左喺口入面,滿口油香,呢種體驗無諗過喺呢度食到,真係俾喺韓國食更加出色,突然覺得呢個價錢有咁既享受,都算超值喇。

之後我都停唔到主攻呢款肉,連甜品都冇食到,但真係非常滿足,真心推介可以一試。
2022-11-21