2018-10-08 152 瀏覽
約左一大班朋友食火鍋兼燒肉,重點係要大擦牛!牛!牛! 預左佢地會好瘋狂,估唔到真係好顛。大家一早到齊,準備入場。雙放題,價錢算係平,每人都係二百幾。座位唔算迫,坐得幾鬆動,不過有啲座位就冇椅背。八張任點order紙,再加一張單點自費項目。飲品自己去雪櫃攞,一般大路飲品。中間嗰罐紅石榴汁,好似咳藥水味,慎攞!好,先嚟一個合照,其實只係部份食物,好喪。先介紹啲即食嘅野:韓牛他他加入左調味料、蔥花、芝麻,好香口,感覺唔似食緊生牛肉,味道有啲啲似魚肉。加入生雞蛋攪拌,增加香滑感。炆牛尾用石鍋上枱,熱辣辣特別好食,食到最後仲好熱。再嚟燒肉部份:1++韓牛牛肉眼,一睇啲雪花紋就知係靚野,冇得呃架啦,仲插住支旗仔添。啖啖油香,牛味好出,烤幾秒就已經食得,正!海蝦夠大隻又夠爽口,蝦頭仲有好多蝦膏﹔多春魚好難燒,但奈何我鍾意食﹔菠蘿係我必燒項目,食完可以去去油膩感。燒到咁上吓,就可以轉做火鍋,冇咁油膩嘛。湯底揀左雪濃湯,奶白色湯底,味道唔錯又唔會太咸太假。加左啲蝦落去,成煲湯變左橙紅色,好鮮甜。出面見唔到雪糕櫃,以為有甜品添,原來每人有一杯雪糕。各牛摩王瘋狂一夜,足矣!

座位唔算迫,坐得幾鬆動,不過有啲座位就冇椅背。

八張任點order紙,再加一張單點自費項目。

好,先嚟一個合照,其實只係部份食物,好喪。

先介紹啲即食嘅野:

炆牛尾用石鍋上枱,熱辣辣特別好食,食到最後仲好熱。

再嚟燒肉部份:

加左啲蝦落去,成煲湯變左橙紅色,好鮮甜。

出面見唔到雪糕櫃,以為有甜品添,原來每人有一杯雪糕。

各牛摩王瘋狂一夜,足矣!
  • 海蝦