2014-11-07 1356 瀏覽
由於有位好友住旺角,佢有一日經過樓下見到哩間cafe有個廣告牌,所以佢就提議我地可以喺度gathering一番 是日best friend 3人行,提早幫其中一位好友慶生,所以就打電話去book table, 當日staff已經好好禮貌!! 地方唔算難揾,但係樓上cafe嚟嘅!位置都幾方便!入到間cafe,好舒服,好乾淨,每位staff都好好笑容,仲同我地講話可以坐邊都得!!由於我地3個有自知之明,會嘈到拆天,所以我地就坐較入嘅地方 Meun上嘅菜式唔算多,但有分小食,salad,soup,包同甜品!可以散叫 or set,我地3人就叫左2個set再加snack! 1個set係soup+ salad / bread + drink of the day,另一set係 snack+ dessert + drink of the day! 我地分別揀左西蘭花cream soup,烤雞扒香醋沙律,3味香炸雞翼(9隻係一隻切一半的,所以即係4隻半 ),心太軟,薯角同2杯花茶!全部都share的!西蘭花cream soup好夠熱,放上枱已經聞到香味!真係有好重西蘭花嘅味道,但一啲都唔青,

),心太軟,薯角同2杯花茶!全部都share的!

西蘭花cream soup好夠熱,放上枱已經聞到香味!真係有好重西蘭花嘅味道,但一啲都唔青,好creamy,好好飲
烤雞扒沙律,啲菜好新鮮,香醋酸酸地,好開胃!!雞扒唔係雞胸位,應該係雞上脾,但就唔會好肥,而且好多汁呢
3味雞翼,炸得岩岩好,唔會好燶,而且十分香口!所謂嘅3味雞翼係有3隻唔同嘅sauce,我唔係好分到邊隻打邊隻,但每一隻味都係正常味道嘅!
薯角,超級熱辣辣,勁好味!!外脆內軟,食唔停口,其實份量唔算小,但好味到我地忍唔住再叫多份!!
(snack只需$38一份)

心太軟,我永遠最愛的甜品!幸好我嘅好友們都好鐘意,所以我地就一致決定叫心太軟!!
等得比較耐少少,要起碼15-20分鐘,但好好味!朱古力味夠濃,外面暖暖嘅,入面嘅朱古力流心都唔少,一切開就會流出嚟!!而且唔會太甜,雪糕可以揀雪糕or雪芭!我地揀左青檸味雪芭,酸酸地,同心太軟好match架!!
兩杯花茶用茶壺上嘅,仲有個蠟燭座!即使坐左3個鐘啲茶都仲熱!友人揀左薰衣草同玫瑰茶,兩隻嘅花香都好strong,唔會話唔似嗰隻花嘅味!!真心讚!!

最後,staff真係好好服務,好friendly and helpful!!友人生日我地自己再買左個cake去,佢地都無收切餅費!仲用左個好靚嘅托放個cake拎出嚟比我地嘅朋友仔
又好細心地幫我地點蠟燭!!令我們仨都十分開心兼感動!!!!埋單都只需$28x!!!好平!!而且所以野都滿分!!我地一定會再去架!!!十分推薦喜歡環境舒服同想坐得耐啲嘅朋友們!!
2014-11-07
生日