餐廳: 千両 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

2017-06-27 4497 瀏覽
千両係元氣壽司旗下既,佢係黎自日本關東栃木縣既極品迴轉壽司,以傳統精湛「江戶前」手握壽司既手藝,為食客巧製精緻又正宗既日本高檔迴轉壽司,所以d人成日都話佢係高級版既元氣壽司。而係呢個炎炎夏日,行步路都會出汗既天氣,就會特別想食凍野,所以今日返工前我同朋友就黎到旺角moko千両。呢間分店係係moko 3樓,裝修係以木色做主,地方寬敞,環境舒適。午餐menu呢度lunch都幾爆場,午餐價錢由$75蚊起,價錢唔算貴,仲包杯炭燒研磨咖啡或者香橙果茶tim。千両刺身飯 $95呢個刺身飯賣相精美,佢將三文魚,吞拿魚,油甘魚切粒,再配三文魚籽,溫泉蛋同炸天婦羅粒,口感非常豐富,而且切粒既刺身又能吸盡蛋汁,味道鮮甜又有蛋香。呢個套餐仲有埋麵豉湯同沙律,抵食特上刺身丼 $128至於呢個丼丼好似雜錦丼飯咁有三文魚、吞拿魚、赤海蝦、燒玉子、油甘魚、帶子同三文魚籽。刺身鋪滿面之餘又新鮮,每片都係厚切有口感,而個燒玉子就又香甜又軟嫩。價錢好親民,成個餐都係配埋前菜沙律同麵豉湯我地兩個都係揀左香橙果茶,呢個果茶解渴之餘,有茶味,仲有新鮮橙肉tim,好適合呢個夏日

午餐menu

千両刺身飯 $95