2021-05-02 391 瀏覽
最近,好多人係不同既網頁,都post牛腩,崩沙腩,爽腩既相,有讚有彈,都好有興趣去試下果啲有人講過既牛腩專門店。經過旺角,記得有人介紹過呢間牛腩店,不過網上無乜資料,可能太新,去買啲牛腩外賣試下都好。一入到去,立即覺得有啲伏,大約6-7點鐘左右,呢啲食飯時間,既然一個人都無,仲要係,由我開始睇menu (無乜選擇),到我外賣攞走,都無人黎幫襯,隔離幾間食店係排哂隊既!無崩沙腩,話賣哂,晚市都未開始就無哂🤔😅咁我買左168蚊既爽腩外賣。回到家,一打開,我以為係叫左碗例湯番屋企飲,用筷子搞下,裏面係有牛腩的,不過,肥到呢,有5成係肥膏,2-3成係根,得2成係見到肉,成碗湯油到爆。之後係OpenRice 都見到有食評係差不多既comment,早啲睇到就唔使中伏啦!唉!168蚊買碗咁既野,好心就做好啲,唔怪得之無人幫襯。
外賣自取