2016-12-05 356 瀏覽
話說就到聖誕,諗起上年去左巴黎,最令大少念念不忘,當然係佢好鍾意食嘅生蠔啦!呢日我地原本打算唔用腦去食放題,就去左兆萬搵食!見到個派傳單嘅姐姐好落力,咦?新開架喎!咁就上左去試下上到去先知原來呢度唔止食日本放題咁簡單,因為我地發現佢有另一menu係「生蠔放題」嘩!開正大少果飯喎!原來係新出嘅於是我地就決定試下展開「蠔」食之旅喇呢個餐包「蠔」萬有分別有蠔仔飯蠔仔海帶湯前菜有京蔥同小蕃薯串串首先上嘅係新鮮日本生蠔,大大隻好鮮味,配合埋生蠔醬汁,正!跟住就到主角喇-- 燒生蠔佢分別跟左三款醬料 (上:芝士煙肉/ 中:類似魚露咁,清清地,吊返個鮮味/ 右: 辣椒蒜蓉,好惹味)燒蠔係用Gas爐,都幾大幾夠位,一次過可以燒多幾隻都得用黎燒嘅蠔就黎自美國同樣係大大隻而且無咩沙石食落又好鮮味添呢度除左蠔,仲有蜆燒架抵讚位係啲蜆唔會話細細粒,而且無咩死蜆,加上我食左兩round, d 蜆都無沙喎!飲品同雪糕方面都係啲大路野,飲品都算係幾多款式選擇,亦有好多韓國飲品!呢度啲間隔都幾寬敞舒適,而且燈光明亮不論多人聚會定係三五知己,甚至情侶食飯,全部都唔覺迫睇落梳化塊隔板仲可以收起(我估),方便多人聚會,平時

嘩!開正大少果飯喎!原來係新出嘅
於是我地就決定試下展開「蠔」食之旅喇
呢個餐包「蠔」萬有

分別有蠔仔飯
蠔仔海帶湯

前菜有京蔥同小蕃薯串串
首先上嘅係新鮮日本生蠔,大大隻好鮮味,配合埋生蠔醬汁,正!
跟住就到主角喇-- 燒生蠔
燒蠔係用Gas爐,都幾大幾夠位,一次過可以燒多幾隻都得

用黎燒嘅蠔就黎自美國
同樣係大大隻
而且無咩沙石
食落又好鮮味添
呢度除左蠔,仲有蜆燒架
呢度啲間隔都幾寬敞舒適,而且燈光明亮

不論多人聚會定係三五知己,甚至情侶食飯,全部都唔覺迫

睇落梳化塊隔板仲可以收起(我估),方便多人聚會,平時又可間開,多份私隱,設計上都幾細心
不得不讚下呢度嘅員工好勤力幫我地換碟
服務態度都好好