2018-02-09
想食泰國菜又唔想山長水遠入九龍城,泰廚一向系我既選擇。呢晚再一次嚟泰廚食返餐正宗泰國菜!次次都會叫既青檸梳打,用左泰國出產既梳打水,將青檸浸耐左之後青檸味出哂嚟,酸酸甜甜好開胃。嚟呢度一定要叫串燒,即叫即燒,雞肉爽彈多汁,沙爹醬好夠香辣。和牛串好嫩滑,牛味濃,同樣好正。呢度必點既仲有海南雞飯,雞肉就算唔系雞胸都嫩滑到不得了,而且有鮮味。飯同樣出色,好香雞油味,唔會有色冇味。問左青咖哩、紅咖哩同黃咖哩既分別,得知青咖哩最辣,紅咖哩酸甜,黃咖哩唔辣,唔食得辣既我地最後叫左黃咖哩海鮮!裏面有青口、大蝦、魷魚等,仲有唔少青椒洋蔥,咖哩好香濃,正!叫左蒜蓉包,烘得極香脆,用嚟沾咖哩食一流!食滿$200加$1仲可以系四款食物中揀一款。椰汁西米糕香甜,正好為呢餐作結。呢餐唔洗$300,CP值極高,絕對系九龍城區以外泰菜最佳之選!
叫左蒜蓉包,烘得極香脆,用嚟沾咖哩食一流!