2017-08-24
每天知道比較夜收工,心血來潮想食放題,所以預約了吉壽日本放題,到達後說出了訂枱編號,5分鐘內已經有位,店員很友善安排我們兩人坐了卡位,所以比較寬敞!首先值得一讚是食物上菜速度極快,又沒有走單,有小量前菜及沙律自助形式提供。芝麻八爪魚夠大隻,值得一試!沙薑雞腳亦有濃厚的沙薑味。至於沙律bar有幾款菜及番茄粟米提供!好喇主菜黎喇,當然係刺身同壽司,刺身種類跟一般放題差不多,其中推介的是赤海蝦大大隻,油金魚亦有鮮味比較彈口!至於當然不小得就是海膽手卷,海膽夠鮮甜,美中不足就是紫菜不太脆口!壽司就要試黑松露赤海蝦同三文魚腩,腩位夠晒肥美,一啖一口,不會太膩。還有很多種類的壽司可供選擇!請放心,飯的比例不多可試多款又唔會太飽!燒鰻魚燒汁味道十足,熱辣辣的,明顯是剛剛燒完,建議一送到就立刻進食!這款鰻魚我也叫了幾輪!值得推介!炸物當然唔小得芝麻雞翼同紫薯波波同榴蓮波波,味道不錯,跟一般放題的差不多!羊架本人覺得比其他放題出色,燒得夠火喉,因為有d放題好似無燒過咁,羊的質地也比較肥美,肉質較淋!另外手打冷烏冬也不妨一試。配料十足也有濃香麻醬味!最後雪糕雪條的選擇不算很多,不過就有自助乳酪搭夠,還有朱
芝麻八爪魚夠大隻,值得一試!
沙薑雞腳亦有濃厚的沙薑味。
至於沙律bar有幾款菜及番茄粟米提供!
另外手打冷烏冬也不妨一試。配料十足也有濃香麻醬味!
最後雪糕雪條的選擇不算很多,不過就有自助乳酪搭夠,還有朱古力味和原味選擇,亦有幾款配料提供。