2021-10-19 98 瀏覽
旺角雞煲大滿足天氣開始涼涼地,即刻想滾兩滾,平時呢間假日好多人,趁今日平日即管去試吓環境:平日去都爆場,但坐得都舒服闊落,冷氣夠,勝在交通方便,地鐵站一上就係前菜:必食雞煲,首先雞件好多,我同太太兩個人食食唔晒,雞好滑同埋唔會死咸,調味啱啱好,有一樣野一定要讚,平時食雞煲食完會拎返個煲嚟打邊爐,之後會好油,但呢間就會成個鍋換,值得一讚火鍋:我哋揀咗豬骨湯底,個鍋好大,入邊啲配料都好多,大大嚿豬骨喺入面,好夠味火鍋配料:響鈴炸魚皮,自助吧任拎,出去食好少有得任拎響鈴,今日總算過足癮,響鈴同魚皮浸湯既硬度恰當好處,因為有時會太林或者太硬,這兩樣放湯度浸2秒啱啱好,咁就食到最好既口感肥牛:上枱時都紅潤,新鮮度不過不失,最少唔係啱啱冰箱攞出黎仲要解凍嗰隻,食落都幾重牛味,唔會太肥丸類:普遍大路野都有齊,都係喺自助吧度任拎,值得一讚嘅讚款式多,竟然有燒賣腐竹腐皮,味道都係不過不失,平時會食到嘅味鮮蝦雲吞:呢個值得一讚,首先咬落去蝦既比例佔咗八成半,好爽口,皮夠薄,落湯浸都唔會散開,呢個冇得任拎,要order菜類:款式都有六七種,都算新鮮,同埋補得都幾快仲有我最愛嘅午餐肉加出前一丁,午餐肉夠厚切,
旺角雞煲大滿足

菜類:款式都有六七種,都算新鮮,同埋補得都幾快

仲有我最愛嘅午餐肉加出前一丁,午餐肉夠厚切,任拎,每次火鍋食完都會最後咁既配搭作結尾

甜品飲品:飲品種類都多,大約有10幾款,重見到有啤酒,可惜揸咗車飲唔到,唯有下次再飲。甜品就杯裝雪糕同埋有我最鍾意嘅泰國榴槤雪條

總結:如果經開旺角可以一試,地鐵站一上就係,款式種類都算多,質素唔錯,尤其係個雞煲份量好多,天氣凍最適合約埋一班人上去打邊爐。
2021-10-04