2019-05-23 4388 瀏覽
呢間啲雞煲我一直都念念不忘🤤,喺一次偶然嘅機會見到佢有做一個半放題式嘅套餐,啲雞仲可以refill😍,既然佢咁有誠意,我梗係二話不說咁去呢間再食多次啦😚😚店舖以卡位為主,座得包舒服😌個雞煲有兩款可以揀:惡魔 or 黃酒燜,食雞煲就梗係要食佢個惡魔雞煲(小辣)啦,上次食過真係覺得佢係全旺角最好食嗰間🥴🤭首先食咗個金蒜咸蛋蒸扇貝,上面鋪上粉絲,再加埋蒜同咸蛋,有呢三個黃金組合,再扇貝應有既甜味,又點會唔正呢🤤🥳咁雞煲經過一段時間,就到我地面前,再需要兩分鐘,就可以炒勻啲配料食得🤤不過呢度啲員工已經set 哂 timer,一響就會過嚟炒🔥,所以基本上都唔駛自己郁手,一打開蓋一如以往就已經聞到噴象徵雞煲好食既香氣🤤👍🏻食落去雞肉嫩滑,而啲料頭啲味道出哂嚟,夠哂惹味👍🏻👍🏻雖然嗌咗微辣,但都有辣既勁度,食得過癮😆啲雞任食,就梗係要叫多一轉先罷休啦,而我覺得佢最有誠意嘅地方就係佢唔會去廚房拎啲雞倒落我地原先嘅煲入面,而係重新整過換個新煲出黎😍😍確保每個雞煲都同一水準,值得一讚👍🏻👍🏻食完雞煲就可以打邊爐了,叫咗個清湯,因為佢仲會提供海鮮拼盤同手切牛頸脊食,揀清湯就唔會搶哂啲原味道😳個拼盤一上😮都非

食完雞煲就可以打邊爐了,叫咗個清湯,因為佢仲會提供海鮮拼盤同手切牛頸脊食,揀清湯就唔會搶哂啲原味道😳個拼盤一上😮都非常多海鮮,啲馬刀貝丶黃貝都好大隻,所有海鮮都好新鮮,又冇沙,每一樣都食得出佢本身既鮮甜味🤩🤩

牛頸脊目測都係15塊到,有足夠厚度,啲雪花分佈都好均勻😛,而且肉味都有,絕對唔係啲普通野敷衍你!

雖然呢兩款唔係任食,但正常食到呢度都已經差唔多,再多都已經食唔到🤰🏼🤰🏼叫個菜,清清佢,今晚都已經食得好足夠了☺☺

如果唔夠食仲可以叫埋以下嘅嘢:

呢個套餐就每位$248,比起其他近似餐廳都平差唔多成舊水🤑,如果食宵夜時段仲正,$148就已經有交易🙆🏼‍♂🙆🏼‍♀,呢度既誠意丶味道真係值得大家一試架💪🏻💪🏻