2021-05-11
見店舖嘅裝修比較小清新風格水泥牆身配上植物裝飾 行完街好累就決定搵個小店晚餐我哋睇咗餐牌一陣發覺原來佢都好多選擇除咗一人鍋之外仲有好多小食而且唔少台式嘢飲任君選擇坐底就可以掃QR code落單點完好快就上菜。沙茶牛肉鍋(HKD 108)+公仔麵(HKD 10)店員都有提供三種醬汁比客人使用分別有沙茶醬豉油同埋麻辣醬由於我哋叫嘅煲都比較濃味公仔麵索晒佢啲湯汁 所以其實醬汁都唔需要特別另外加個鍋嘅配料一上就見到滿到就嚟瀉 金菇牛丸豆腐娃娃菜鵪鶉蛋蜆肉韭菜粟米其實兩個女仔食一個鍋都完全足夠唔夠可以另外再加粉絲公仔麵或者飯提提大家如果叫咗一人鍋記得要盡快食用如果唔係湯底會好快越嚟越鹹。脆皮肥腸(HKD 32)呢個小食真係冇得頂雖然真係好邪惡但係出邊比較少見所以我哋決定都要嘗試皮炸得好鬆脆脆卜卜 配泰式酸辣醬食可以減低油膩嘅感覺。奶蓋茶茶8號(HKD 34)兩杯飲品都係好大份量芝士奶味濃郁 茶同唔會太過厚既奶蓋 融為一體係非常match唔會有一邊搶左味算係好出色既茶飲。奶蓋莓莓🍓(HKD 38)雖然同上網睇圖嘅顏色有唔同但係莓味依然 唔會係得個死甜飲得出係水果天然嘅味道沙冰細滑 帶點酸甜中和一下
行完街好累就決定搵個小店晚餐我哋睇咗餐牌一陣
發覺原來佢都好多選擇除咗一人鍋之外仲有好多小食
。
沙茶牛肉鍋(HKD 108)+公仔麵(HKD 10)
店員都有提供三種醬汁比客人使用
分別有沙茶醬豉油同埋麻辣醬
由於我哋叫嘅煲都比較濃味公仔麵索晒佢啲湯汁
所以其實醬汁都唔需要特別另外加個鍋嘅配料一上
就見到滿到就嚟瀉 金菇牛丸豆腐娃娃菜鵪鶉蛋蜆肉韭菜粟米
。
脆皮肥腸(HKD 32)
呢個小食真係冇得頂雖然真係好邪惡但係出邊比較少見
所以我哋決定都要嘗試皮炸得好鬆脆脆卜卜
配泰式酸辣醬食可以減低油膩嘅感覺
。
奶蓋茶茶8號(HKD 34)
兩杯飲品都係好大份量芝士奶味濃郁
茶同唔會太過厚既奶蓋 融為一體係非常match
唔會有一邊搶左味算係好出色既茶飲
。
奶蓋莓莓🍓(HKD 38)
雖然同上網睇圖嘅顏色有唔同但係莓味依然
食物:7/10
價錢:7/10
環境:8/10
茶茶台式料理
旺角豉油街60 至104 號 xx Arcade地下 ab號鋪。