2018-08-28
行開旺角既朋友,一講起放題,心入面都會自然聯想到幾個名,而其中一間,當然係「吉壽」啦!未聽過佢個名既朋友,就等我為大家介紹下呢間,性價比高,歷史又悠久(當年中學雞已經幫襯,利申已工作一段時間)既放題點啦!食放題指定動作,當然係個刺身拼盤熱下身,兼影相打個卡。刺身既賣相精緻,師傅仲將d魚生砌左朵花,值得一讚佢既貼心。所有刺身全部都好新鮮,切得夠大塊,份量都跟足你落單咁比。我本人最推薦就係三文魚(絕對唔係個隻大陸垃圾虹鱒),劍魚腩(爽口,肥美)同帶子(夠大粒,又夠鮮)!至於壽司方面,我個人鐘愛火灸壽司,所以五款都覺得無得彈!要係入面選的話,我會選蟹棒同鵝肝帶子!除左刺身同壽司,其他熟食係放題亦都係好重要既一環!不過花多眼亂既時候,我就選左我最鐘意既兩樣黎推介:焗元貝同浦燒鰻魚。對比以前食,焗元貝改左用錫紙托黎裝,雖然爽度減左,但料同味道都係保持以前食既一樣,唯一解釋到係省位左啦!至於浦燒鰻魚,佢雖然賣相麻麻,但味道認真一流而且夠抵食,平時出面食,70蚊個定食先得兩塊仔,宜家比你叫到夠,爽!最後,就係講講野飲、小食同甜品!野飲成間便利店咁,只差在你係度可以任飲!識玩應該會喪飲忌廉鮮奶。如果呢
最後,就係講講野飲、小食同甜品!野飲成間便利店咁,只差在你係度可以任飲!識玩應該會喪飲忌廉鮮奶。如果呢D已經滿足唔到你,仲有清酒飲tim。食完野再飲兩杯都仲得!