2022-03-12
朋友鍾意幫襯良心小店💛今日喺旺角搵左一間樓上有誠意嘅西餐小店「Little Fresh Café and Bar」✨我地Order 左兩個lunch set🥣意大利雜菜湯~ 佢有一陣蕃茄油係面,微辣。有新鮮蕃茄味道,配埋蒜蓉包一齊食唔錯💛🥗田園沙律~ 沙律菜非常新鮮,睇得出廚師好有heart💛🍝拿破崙三色腸配意大利扁麵 $68~ 賣相好靚😍三種唔同嘅拿破崙腸仔,都非常煙韌有咬口。意大利扁麵份量十足,軟硬適中,配埋酸酸甜甜嘅番茄醬非常開胃💛🐷西班牙豬豚肉配沙律 $78~ 因為唔想食咁多澱粉質,所以我揀咗沙律菜😆 配菜唔單止有新鮮嘅沙律菜🥗仲有大量蘑菇和雜豆。豬豚肉好香肉味,煎得好香,肉質好軟腍,仲有豐富的肉汁。面層加上芥辣醬更能令豬豚肉味道的層次更加豐富💛飲品 ~ 🍋凍檸茶🍊鮮橙汁,清新解膩一流💛📍Little Fresh Cafe & Bar (旺角)旺角登打士街36號恆威商業中心18樓
✨我地Order 左兩個lunch set
🥣意大利雜菜湯
🥗田園沙律
~ 沙律菜非常新鮮,睇得出廚師好有heart💛
🍝拿破崙三色腸配意大利扁麵 $68
🐷西班牙豬豚肉配沙律 $78
飲品 ~ 🍋凍檸茶🍊鮮橙汁,清新解膩一流💛
📍Little Fresh Cafe & Bar (旺角)
旺角登打士街36號恆威商業中心18樓