2023-08-25
📍 韓燒大叔 (旺角)旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓最近都成日聽朋友提起呢間韓式餐廳,話質素好高,環境新淨又舒適,好抵食,今日終於有機會去食下😋😋上到去見餐廳環境真係好新淨,而且座位之間好闊落,坐得好舒服☺️見佢menu仲可以揀午餐自助韓燒,自助韓燒其實好吸引$168起就可以任燒,不過我得一個鐘頭lunch唔夠喉,所以揀左兩款主廚推介午餐😋所有set都係跟三款韓式前菜、湯仲有飲品一罐前菜佢哋有八款,我哋每人揀三,食足六款🤤包括韓式青瓜、韓式芽菜、韓式小白菜、傅統韓式泡菜、韓式大豆芽、韓式野菜粉絲湯品有兩款口味包括泡菜豬肉湯及韓式蘿蔔湯,我地揀左每人一款,兩款都可以試☺️炆牛肋骨飯Korean Braised Beef Rib Rice呢個超級推介🤩🤩牛肋骨炆到勁腍勁腍,肉質唔一咬就骨肉分離,而且好入味,非常送飯😋😋真係必點之一💯💯辣醬石頭鍋飯石頭鍋飯可以揀豬、牛、雞、素等等主要材料,我哋揀左雞。上到枱即刻襯熱辣辣加入辣醬拌勻鍋飯🥰鍋飯食落好清新,唔會膩,可能因為有大量配菜、包括椰菜、粉絲、芽菜、大荳芽等…好岩我胃口😋#韓燒 #韓燒大叔 #人氣美食 #人氣推介 #旺角美食 #美食推介
旺角西洋菜南街51號友誠商業中心5樓
炆牛肋骨飯
Korean Braised Beef Rib Rice
辣醬石頭鍋飯
石頭鍋飯可以揀豬、牛、雞、素等等主要材料,我哋揀左雞。
#韓燒 #韓燒大叔 #人氣美食 #人氣推介 #旺角美食 #美食推介 #燒肉放題 #牛肋骨 #午市套餐 #高質美食 #korea #koreanfood #yummy #bbq #foodie #foodiegram #mk