同班朋友慶生飯,搵到呢間海鮮蒸鍋,真心正!好彩我哋提前book位,有獨立房間,非常有私隱度,適合聚會!侍應全程幫手蒸海鮮兼換碟,我哋只需專心享受,岩哂懶人。首先每人有盅燉湯暖胃,湯底味道濃郁。接著重頭戲來了:龍蝦和活海貝打頭陣,龍蝦肉質彈牙,完全無腥味!八款選四款海鮮,揀咗海蝦、鮮龍躉件、象拔蚌和大蟶子。除咗象拔蚌有少少腥味,其他海鮮都鮮甜到爆燈,尤其是蟶子配上蒜蓉粉絲,蒸得啱啱好,唔會韌!海鮮蒸完之後,輪到蟲草花蒸文昌雞,雞肉入味亦鮮嫩,仲有梅菜蒸豬肉丸和自家制鮮蝦丸,手打丸子彈牙,唔係雪藏貨。最正係個海鮮粥底,吸收晒海鮮精華。火鍋部分有任手切牛頸脊、黑毛豬、羊肉片同其他火鍋配料,但未食到火鍋都其實已經飽到上心口。飲品櫃&雪糕亦係任拎,最後仲有紅棗糕,完美收尾!整體而言,$400幾就可以食到咁多即點即蒸新鮮海鮮,仲要有包埋任食火鍋,晚市爆場真係有道理,值得推薦!

2025-01-07