2023-06-11
今日同媽媽去咗一間旺角嘅懷舊西餐廳,佢嘅店面係以紫色為主色調,入面掛滿左玻璃燈,以懷舊嘅西式裝飾為主,佢呢度主打鐵板餐,而且仲有新酮嘅餐單添,唔使減肥嘅人士。⚜️煙三文魚牛油果沙律減緊肥嘅我真係好適合食呢一個沙律,煙三文魚同埋牛油果都係我最愛,沙律菜好新鮮,同埋份量都係比較多嘅,有少少果醋好開胃。⚜️20cm吉列豬扒呢個豬扒我係配搭左熱熔芝士,店員會煮熱阻啲芝士直接喺你面前淋上塊豬扒嗰度,保證啲芝士夠晒熱 。原本佢嘅豬扒都已經炸到脆卜卜,但係佢嘅豬扒仲係超級嫩口,加埋啲芝士超濃郁嘅味道,好味到停唔到口。而且佢嘅豬扒有成20 cm咁大,我同媽咪兩個人食都食唔曬丫。⚜️西班牙咖啡飲一杯好嘅咖啡真係好重要,咁佢呢一個呢係有糖有奶嘅,味道調配得好好,咖啡味都幾濃。⚜️荔枝烏龍平時我比較鍾意飲紅茶,呢度嘅果味紅茶都有幾款,而家仲有果味添。荔枝都係我嘅最愛水果之一,佢嘅茶唔算太甜,烏龍茶入面有淡淡的荔枝香味。
⚜️煙三文魚牛油果沙律
⚜️20cm吉列豬扒